eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk mutatja be páros rövidprogramját a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Koronavírus miatt mégsem indulhat az olimpián a magyar műkorcsolya páros

66 év után szerepelt volna a számban magyar induló, az utolsó pillanatban bukták az indulást.

Magyar Márk páros műkorcsolyázó csütörtökön pozitív PCR-tesztet produkált Pekingben – írja honlapján a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség.

Ez azt jelenti, hogy párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud jégre lépni a pekingi téli olimpián.

A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős a magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be pénteken a kínai ötkarikás játékokon – írja az MTI.

Chtchetinina és Magyar azért utazott később, és érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével.

A Magyar Olimpiai Bizottság által üzemeltetett magyarock.hu honlap csütörtök esti beszámolója szerint Magyar Márk repülőtéren elvégzett PCR-tesztje eredménytelen volt, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A műkorcsolyázót péntek délelőtt az ilyen esetekre kijelölt, úgynevezett karanténhotelben helyezik el, a szobát pedig csak két negatív eredménnyel záruló teszt után hagyhatja el.

"Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyar Márk a lehető legkörültekintőbb eljárásban részesüljön, továbbá hogy partnere és edzője – akik közeli kontaktnak minősülnek, de negatív tesztet produkáltak – mielőbb hazautazhassanak" – olvasható a magyarock.hu-n.

Legutóbb 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×