eur:
394.41
usd:
355.76
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
A későbbi győztes Pap Bianka a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 100 méteres hátúszás S10-es kategóriájának döntőjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Pap Bianka paralimpiai aranyérmes 100 méteres hátúszásban

Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmet szerzett pénteken az S10-es sérültségi kategória 100 méter hát számában a párizsi paralimpián.

A Vasas 24 éves versenyzője csütörtökön bronzérmet szerzett 400 méter gyorson, ezúttal pedig fő számában ugrott a medencébe. A délelőtti előfutamból első helyen került az esti fináléba, amelyben 1:07.97 perces idővel lett övé a győzelem.

A pályafutása harmadik paralimpiáján szereplő Pap – akinek szombaton még lesz egy száma – eddig összesen 2 arany-, 3 ezüst- és két bronzérmet gyűjtött.

„Nagyon izgultam előtte, majdnem hánytam. Éreztem, hogy ez sokkal szorosabb lesz, mint a tokiói győzelmem volt. Akkor sokkal jobb formában voltam, most valamiért azt a formát nem sikerült elérnünk – értékelt a vegyes zónában a Vasas sportolója, aki elárulta: érzékelte, hogy a közönség nem neki szurkol (két francia úszó is volt a mezőnyben), s egy kicsit nehéz volt ebben az ellenszélben versenyeznie. – A végén láttam, hogy az amerikai lány nagyon jön, közelít, engem pedig már csak a lelkem vitt előre. De nagyon meg akartam nyerni, nem akartam neki odaadni a győzelmet. Már az elejétől mindent beleadtam, de nagyon szoros volt a forduló, s előzetesen azt hittem, a végén jobban tudok majd jönni. Ezzel együtt örülök, hogy sikerült megvédeni a címemet.”

Pap Bianka elmondta, a csütörtöki bronz hatalmas löketet adott neki, az indulás előtt még meg is simogatta kicsit az érmet, hogy egy kis energiát nyerjen belőle. Úgy érzékelte, hogy a délelőtti és az esti verseny között nagyon lassan múlik az idő.

„Már nem a faluban lakom, hanem az uszoda mellett, ezért a délelőtti és délutáni úszás között sok időt meg tudtam spórolni, nem kellett utaznom. Ehelyett a Magyar népmesék epizódjait néztem, de nagyon lassan telt az idő, gyakorlatilag már számoltam a perceket, hogy indulhassak a döntőre” – fogalmazott.

Pap Bianka szombaton, 200 vegyesen ússza az ötödik számát Párizsban, mint mondta, abban is szeretne hasonlóan jól teljesíteni.

Pap Bianka a párizsi magyar küldöttség tizedik érmét szerezte, a mérleg most 4 arany, 3 ezüst és 3 bronz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 21:12
×
×
×
×