eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Hárai Balázs a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak, elfáradnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".

A magyar férfi vízilabda-válogatott a veszedelmes spanyolokat verő Horvátország ellen játszotta elődöntőjét a párizsi olimpián. A mérkőzés a mi szánk íze szerint kezdődött, 3-1-es vezetésnél azonban már az első negyedben "beragadt" Varga Zsolt együttese, és 7-5-nél már a horvátok vezettek kettővel - köszönhetően a két "és fél" kihagyott ötméteresnek is, és jobbára tartották is ezt az előnyt, bár támadásban egyik csapat sem volt az igazi. A negyedik negyedben 8-9-es állásnál számos alkalommal mód nyílt az egyenlítésért támadni, de ezek a támadások mind meddőnek bizonyultak, hiába állta a sarat Vogel Soma hátul, pedig ezúttal a játékvezetésre sem lehetett panasz - irány a bronzmeccs a szerbektől vereséget szenvedő Egyesült Államok csapata ellen vasárnap 10.35-kor.

Nyilatkozatok

Varga Zsolt, szövetségi kapitány (M4 Sport): - Jól kezdtük a meccset, óriási lendülettel, aztán ők jöttek. Az döntött, hogy melyik csapat hibázott kevesebbet, és hogyan jutunk el ebben a végéig. Arra apelláltam, hogy elbizonytalanodnak és elfáradnak. Nem ez történt. Nagyon sajnálom, nem ez történt, gratulálok mindkét csapatnak, a szurkolóknak mindent köszönök, éreztem, hogy mögöttünk voltak, és az egész ország is. Pedig megvoltak a helyzeteink, a stratégiánk is kifejezetten működik, Fatovicot is sikerült kipontoztatni, felkészültünk. Meg is volt az esélyünk, ez fájt a legjobban, elúszott egy ekkora lehetőség. Sok ilyen mérkőzés dőlt el a mi javunkra, ez a mérkőzés most nem a mi javunkra dőlt el.

Hárai Balázs, center (M4 Sport): - Ez összességében kevés volt. Közben úgy voltunk vele, hogy meg tudjuk csinálni, de valahogy egy hajszálnyi hiányzott, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe. A baj az volt, hogy két góllal vezettek sokáig. A büntetők kihagyása sokba került, ahogy a blokkok hiánya is. A küzdéssel és a hajtással nem volt baj. A helyzetkihasználásban nem tudtuk kompenzálni csapatjátékkal a hiányosságokat.

Vogel Soma, kapus (M4 Sport): - Nem nagyon éreztem még ennyire mélyen magamat. Ha egyik nap mély, másik nap magas, akkor vasárnap után éremmel szeretnék hazamenni, vasárnap nyernünk kell a bronzmeccset. Nem lehet azt mondani, hogy nem hátul voltunk rosszak, ha vereséget szenved a csapat. Magamban keresem a hibát. Az volt bennem, hogy elszánt vagyok, a maradék energiámat próbáltam a többiekre átragasztani. A végéig volt esélyünk, támadtunk többször is. Jók a horvátok, megérdemelten nyertek, agresszívabbak, pontosabbak voltak, gratulálok nekik.

Nagy Ádám, mezőnyjátékos (M4 Sport): - Rengeteg helyzetünk volt, kihagytuk, ez megbosszulta magát. Az egész tornán rengeteg emberelőnyt hagytunk ki. Pedig még javultunk is ebben a végére... még ezen a meccsen is a horvátok kaptak több hátrányt, igaz, nem mindegy, azt az ember a mérkőzés melyik részében kapja. Az elején lőttünk lefordulásgólokat, aztán ezek elmaradtak, pedig többször volt lehetőségünk leúszásokra, nem figyeltünk. Kicsit jobban kellett volna figyelni, és győztünk volna.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×