eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Storcz Botond: A férfiaknak is jár a gratuláció

Nincs hiányérzete a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzőjének.

„Ha lett volna öt ezüstérmünk, tele lennék hiányérzettel, de inkább legyen három aranyérmünk és más semmi. Az aranyérmek száma felülír minden korábbi várakozást” - emelte ki Storcz Botond.

A női kajak szakág háromból három aranyérmével kapcsolatban a vezetőedző úgy fogalmazott, a lányok ennyivel vannak a világ előtt. Nagyon megküzdöttek érte, még négyesben is szoros volt a verseny, de ha nagyon kellett volna, tudtak volna még rátenni.

„Nem ellenfél nélkül jöttek végig a pályán, megfeszültek az elmúlt hónapokban, sőt években is, hogy Rióban a dobogó tetején állhassanak mind a három számban” - mondta Storcz Botond.

A vezetőedző tartja korábbi kijelentését, miszerint Kozák Danuta legenda.

„Abszolút kiemelkedik nemcsak a magyar kajak-kenu sportból, hanem általában a magyar sportolók közül, hiszen kevés olyan versenyző van, - Keleti Ágnes és Egerszegi Krisztina - aki öt olimpiai éremmel büszkélkedhet. Csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni” - fűzte hozzá Storcz Botond.

A vezetőedző kiemelte, a férfi kenu párosnak is jár a gratuláció, mert mint mondta, bár fontos az érem, de még fontosabb, hogy a versenyzők a pályán megtegyék, azt, amit tudnak.

„Kívülről úgy láttam, mindent megtettek a sikerért, ez most ennyire volt elég, két tizeden múlt az érmük, azt sajnálom, de nincs velük semmi probléma” - hangsúlyozta Storcz Botond.

A magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője úgy látta, Vasbányai Henrik nem azt hozta, amit tud, Hajdu Jonatán pedig a B döntőben jól ment. Hozzátette, a 200 méteres távban benne van, hogy valaki századokkal, tizedekkel marad le a döntőről.

„A férfi kajakozókban ennyi volt, a 200-as páros viszontagságos kijutása után fájó, hogy három századdal csúsztak le a dobogóról” - fogalmazott Storcz Botond.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×