eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Neymar átadja a kapitányi karszalagot

Nem kíván többé a brazil válogatott csapatkapitányaként pályára lépni Neymar, aki szombaton aranyéremre vezette a nemzeti csapatot a riói olimpián.

"Nagy megtiszteltetés volt, de holnaptól nem én leszek a csapatkapitány" - jelentette be a 24 éves csatár a németek ellen büntetőpárbajban 5-4-re megnyert ötkarikás döntő után.

Az olimpiai válogatott szövetségi kapitányának, Rogerio Micalénak már a riói játékokat megelőzően hosszan kellett győzködnie az FC Barcelona sztárját.

"Nem volt könnyű, de ragaszkodtam hozzá, hogy ő viselje a karszalagot. Nemes gesztus tőle, hogy most továbbadja azt" - mondta a szakvezető Neymarról, aki a szombati finálé első gólját szerezte remek szabadrúgásból a 26. percben. A szétlövésben aztán ő rúgta be a mindent eldöntő 11-est is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×