eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Benedek Tibor: ez igazi magyaros vízilabda volt

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya természetesen nem boldog az olimpiai ötödik hellyel, ugyanakkor csapata játékával kifejezetten elégedett volt.

"Ha már így alakult, akkor szerettünk volna veretlenül ötödikek lenni. A mai teljesítményünk férfias volt, megküzdöttünk az ötödik helyért, nem vagyunk boldogok, de emelt fővel mehetünk haza" - értékelte a görögök ellen 12-10-re megnyert helyosztót a kapitány az Olimpiai Uszodában.

A szakember hangsúlyozta, játékban kifejezetten jól teljesített az együttes, ugyanakkor azt megjegyezte, hogy egy olyan mérkőzésen, mint a Montenegróval szemben ötméteresekkel elbukott negyeddöntő, nem jól kell játszani, hanem nyerni kell.

"Azért azt gondolom, látszott, hogy a játékunk jó. Az Európa-bajnokság és az olimpiai kvalifikációs torna ezt nagyon megerősítette. Ilyen jó emberelőnyös kihasználásunk sose volt, és az emberhátrányos védekezés is rendben volt. Szerintem aki egy picit is ért ehhez a sportághoz, azt látja, hogy mi vízilabdáztunk. Rengeteg gólt lőttünk, ez igazi magyaros vízilabda volt" - mondta a szövetségi kapitány, aki szerint talán fejben nem voltak elég erősek ahhoz, hogy kiküszöböljék azokat az apró hibákat, amelyek miatt végül nem szólhatott bele az éremcsatározásokba a gárda.

Benedek Tibor a keret két fiatal játékosával, Manhercz Krisztiánnal és Zalánki Gergővel is meg volt elégedve: "Nagyon fontos volt, hogy legyenek friss emberek a csapatban, akik új lendületet hoznak, és voltak is olyan mérkőzések, amikor ezt be is tudták mutatni. Nagyon örülök ennek, hiszen ez egy jövőkép a magyar vízilabdának, bizonyíték arra, hogy érdemes fiatalként dolgozni, be lehet kerülni a válogatottba."

A magyar férfi vízilabda-válogatott négy évvel ezelőtt Londonban is az ötödik helyen zárt, míg a rá követő évben Barcelonában világbajnoki címet nyert. Jövőre Budapesten, a hazai világbajnokságon bizonyíthat az együttes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×