eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A csütörtöki versenynap külföldi összefoglalója

A jamaicai sprinter Usain Bolt volt tegnap a riói olimpia atlétikai versenyének sztárja, miután nyolcadik aranyérmét is megszerezte a nyári játékokon. Az éremtáblázatot továbbra is az Egyesült Államok vezeti.

A jamaicai Usain Bolt esélyeshez méltóan megnyerte a férfi 200 méteres síkfutást a riói olimpián, és megszerezte pályafutása nyolcadik ötkarikás aranyérmét. Ezzel feljött az örökranglista tizedik helyére, és megelőzte - többek között - a magyar vívólegendát, Gerevich Aladárt is. A jamaicai sztár 2008 óta uralja a 100 és 200 métert, a két szám világcsúcstartója, előbbiben 3-szoros, utóbbiban négyszeres világbajnok, és a váltóval is nyert négy vb-t.

 A női 400 méter gáton az amerikai Dalilah Muhammad remekelt, ám a szám világbajnoka, a cseh Zuzana Hejnova lemaradt a dobogóról, és csak negyedik lett. A férfi súlylökők versenyét az amerikai Ryan Crouser nyerte 22,52 méteres olimpiai és egyéni csúccsal, honfitársa, a világbajnok Joe Kovacs lett a második. A tízpróbázóknál a toronymagas esélyes, a világbajnok amerikai Ashton Eaton megvédte címét. A női gerelyhajítók versenyében a horvát Sara Kolak diadalmaskodott.

Már négy aranynál járnak a japánok a női szabadfogású birkózásban, noha az 53 kilogrammban érdekelt, háromszoros olimpiai bajnok Josida Szaori a döntőben kikapott. A 13-szoros világbajnok, világversenyen 2002 óta veretlen Josida így nem tudta megismételni honfitársa, Icso Kaori rekordját, aki szerdán negyedik olimpiai bajnoki címét gyűjtötte be.

A világ- és Európa-bajnok szerb férfi vízilabda-válogatott az olasz csapat 10-8-as legyőzésével bejutott a döntőbe, ahol ellenfelea montenegróiakat simán, 12-8-ra legyőző horvát legénység lesz. Női kosárlabdában az Egyesült Államok és Spanyolország, női kézilabdában Franciaország és Oroszország, női röplabdában Kína és Szerbia jutott a döntőbe. A férfi gyeplabdát meglepetésre az argentinok nyerték meg.

A britek női tekvandóban Jade Jones, férfi triatlonban Alistair Brownlee révén szereztek újabb aranyérmet. Nagy napjuk volt a horvátoknak, akik a gerelyhajításban elért arany mellé a vitorlázók 470-es számában is nyertek egyet a Fantela, Marenics kettős révén. a horvátok már öt aranyérmet nyertek, eddigi történetükben, Rio előtt összesen hat volt nekik.

Az éremtáblázaton a sorrend: első az Egyesült Államok 35, második Nagy-Britannia 22, harmadik Kína 20, negyedik Németország 13, ötödik Oroszország 12, hatodik Japán ugyancsak 12 arannyal. Magyarország hét elsőséggel a tizenkettedik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×