eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bocsánatot kértek az amerikaiak

Bocsánatot kért az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) a brazil emberektől és Riótól négy úszó viselkedése miatt.

Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a négy versenyző - a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger - viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.

A négy úszó azt állította, hogy vasárnap - amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba - fegyverrel kirabolták őket. Videófelvételek alapján azonban kiderült, hogy megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban -, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.

A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést.

Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger - kihallgatásuk után - csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, csak Feigen maradt Brazíliában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×