eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az utolsó pillanatban ugorhat fel a riói olimpiára tartó gépre egy magyar sportoló

Mégis indulhat a riói olimpián az úszó Horváth Dávid - tájékoztatta pénteken Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-t.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) először július 6-án tájékoztatta arról a MÚSZ-t, hogy lehetőséget ad a 20 éves junior világbajnoki ezüstérmesnek, akinek csak B-szintje volt 200 méter mellen. Múlt pénteken a FINA jelezte, "utólag kapott észrevételek" miatt Horváth mégsem vehet részt a játékokon, most pedig ezt a döntését módosította "különleges elbírálással".

"Nagy örömmel fogadtam a hírt, azonnal hívtam Fábián László csapatvezetőt, aki rendkívül rugalmas volt, és jelezte, azonnal megoldják, Horváth Dávid utazik" - nyilatkozott Gyárfás Tamás, hozzátéve, hogy a már riói résztvevő Sztankovics Anna is kapott egy jó hírt: a 200 méter mell mellett 100 mérten mellen is rajthoz állhat Brazíliában.

Horváth indulásával 36 fősre nőtt a magyar úszócsapat a riói ötkarikás játékokon.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×