eur:
393.76
usd:
368.42
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Újra működhet a riói doppinglabor

Bő két héttel az olimpia rajtja előtt visszakapta működési engedélyét a Rio de Janeiró-i doppinglabor.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) közölte: az egy hónappal ezelőtt életbe léptetett felfüggesztést feloldották, a labor most már megfelel a nemzetközi előírásoknak. Június végén azért vonták meg a labortól az akkreditációt, mert az ellenőrzések során kiderült: a valóságnak nem megfelelő eredményeket hozott ki az analízisek során.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője nemrég az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy várhatóan újra működhet majd a labor.

"Szerintem a labor vissza fogja kapni a működési engedélyt, mert óriási költséggel és számos egyéb logisztikai problémával járna, ha az olimpia alatt a mintákat Európába vagy Montrealba kellene szállítani elemzésre" - mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság alatt is Lausanne-ba szállították a mintákat, mert akkor is fel volt függesztve a riói labor működése. Az olimpia esetében azonban ez szerinte nehezen volna megoldható, mert csaknem hétezer mintát kell 24, illetve 48 órán belül kiértékelni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×