eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin

Van jelentkező az angol szövetségi kapitányi posztra

Alan Shearer szívesen lenne az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A 45 éves Shearer - aki 63 mérkőzésen 30 gólt szerzett az angol válogatottban - azután nyilatkozott, hogy Roy Hodgson lemondott a szövetségi kapitányi posztról, és távozik két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is. Az angolok hétfőn este 2-1-re kikaptak Izlandtól a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Shearer hangsúlyozta: megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy segítse a nemzeti csapatot. Játékosként négy nagy nemzetközi tornán is szerepelt, és már Hodgson kinevezése előtt is szóba került a neve, de az angol szövetség (FA) a vezetői tapasztalat hiánya miatt visszautasították.

"Négy vagy öt évvel ezelőtt bementem a szövetségbe, és közöltem, hogy én akarom ezt a munkát. Csak néztek rám, és azt mondták, nincs elég tapasztalatom. Azt válaszoltam, hogy több tapasztalt edzőt is hoztak már, egy vagyont költöttek rájuk, de ha akartam volna, akkor sem tudtam volna rosszabb lenni náluk" - mesélte a BBC-nek Shearer.

A korábbi csatár - aki 2009-ben nyolc mérkőzésen irányította egykori klubcsapatát, a Newcastle Unitedet - most újra felajánlotta szolgálatait, és még akkor is hajlandó lenne segíteni, ha az U21-es válogatott jelenlegi edzőjére, Gareth Southgate-re esik a választás.

A brit fogadóirodáknál Southgate a legesélyesebb a kapitányi posztra. Szintén alacsony a szorzó a Crystal Palace vezetőedzője, Alan Pardew, valamint a Bournemouth trénere, Eddie Howe kinevezésére.

Shearer leszögezte: szerinte Southgate vagy Glenn Hoddle lenne a tökéletes megoldás a kapitányi posztra.

Az Izland elleni vesztes meccs kapcsán Shearer úgy fogalmazott: ez volt a legrosszabb teljesítmény, amit az angol válogatottól valaha látott. Hozzátette: szerinte a csapat "taktikailag alkalmatlan volt a hétfő esti 90 perc során".

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×