eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

A német kapitány már előre tekint, a szlovák az ellenfelet dicséri

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt csapata szlovákok elleni nyolcaddöntőben mutatott játékával, ugyanakkor a folytatásban szerinte még precízebb produkcióra lesz szükségük a franciaországi Európa-bajnokságon.

"Védekezésben és támadásban is jó teljesítményt nyújtottunk" - kezdte a 3-0-s siker után az értékelést Löw. - "A következő meccsen egy sokkal erősebb csapattal találkozunk majd. Minden tiszteletem a szlovákoké, de úgy vélem, a folytatásban nem várhatjuk, hogy hasonló fölényben tudunk majd játszani."

A német szakember szerint elsősorban a helyzetek kihasználásában kell javulnia válogatottjának.

"A döntő szituációkban erősebbeknek kell lennünk, a helyzeteinket ki kell használnunk, mert biztosan kevesebb lehetőségünk lesz mint ma, vagy korábban az északírek ellen volt" - hangsúlyozta Löw.

Jan Kozak, a szlovák szövetségi kapitány a sima vereséget követően elismerte, ellenfelük jobb volt, s jó esélye van arra, hogy megnyerje a tornát.

"Minden vereség fájó, mégis összességében elégedettek lehetünk azzal, hogy nyolcaddöntőbe kerültünk, s a világbajnokkal játszhattunk" - nyilatkozta Kozak, egyúttal megjegyezte, hogy nemrég barátságos meccsen 3-1-re legyőzték a németeket, márpedig ellenük két meccsen egy győzelemmel és egy vereséggel zárni jó teljesítmény.

A szakvezető úgy vélte, a meccs számára is nagyon tanulságos volt, mert megmutatta játékosai igazi karakterét.

"Túl nagy területeket adtunk nekik. Azt gondolom, hogy volt bennünk egy kis félelem. Az pedig különösen nehézzé teszi egy csapat helyzetét, ha van benne két-három játékos, akik nem koncentrálnak eléggé és nem tartják be száz százalékig az utasításokat" - mondta Kozak, azt ugyanakkor nem árulta el, hogy kikre gondolt.

A meccs első gólját a védő Jerome Boateng szerezte, akinek ez volt az első találata a válogatottban, a harmadikat pedig Julian Draxler, aki korábban többször is csalódást okozott a nemzeti együttesben, ezúttal viszont nem csupán gólt szerzett, hanem a második találat előtt ő adta a gólpasszt Mario Gomeznek.

A német válogatott a nyolc között a címvédő spanyolokkal, vagy a legutóbbi ezüstérmes olaszokkal találkozik.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×