eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Dénes Tamás: borult a papírforma

Komolyan veszi a ma esti mérkőzést a magyar csapat, és a igyekeznek a legjobb formájukat hozni a portugálok ellen - mondta Dénes Tamás. Az InfoRádió futball-szakírója a mai meccs esélyeiről és a továbbjutás utáni lehetséges ellenfelekről beszélt.

„Nagyon komolyan veszik, függetlenül attól, hogy már továbbjutottak. Igaz, nem találkoztam játékossal mióta biztossá vált, hogy a magyar válogatott az 1962-es chilei világbajnokság óta először úgy állhat ki egy tornán a harmadik mérkőzésére, hogy biztos továbbjutó. 1966 óta először lépünk tovább a csoportkörből. Két játékos is azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy a válogatott célja a csoportgyőzelem. Eddig jobban szerepelt a válogatott, mint a portugálok, nyilván ezt szeretnék újra” - emelte ki Dénes Tamás.

Az InfoRádió Eb-szakértője a helyszíni esélylatolgatásokról elmondta, hivatalosan nincs ilyen, de nyilván mindenki számolgatja, melyik csapat lenne jó ellenfél az egyenes kieséses szakaszban.

„Tegnap este minden felborult, amikor a horvát válogatott legyőzte a spanyolokat, ezzel csoportelső lett. Este kilenc óra előtt mindenki azon volt, hogy a lehetséges ellenfelek között van a spanyol válogatott, ha a magyarok csoport-harmadikként végeznének ma, akkor a spanyolok következnének. Most ez megfordult, hiszen a horvát válogatott lett a csoportelső. Ez azt jelenti, ha a magyar válogatott harmadik helyen végezne a csoportjában, tehát nem sikerülne a mai, portugálok elleni meccs, akkor a felső ágon helyezkedne a svájci, a lengyel és a horvát csapat társaságában. Ebből a négyesből egy elődöntőt játszana. Ha második lenne a csoportjában, biztos, hogy Anglia lenne a következő ellenfél, ez egy bivalyerős ág lenne, tekintve, hogy a spanyolok annyira kiszúrtak magukkal, hogy ha este a papírforma szerint alakul, akkor az olaszokkal játszanak, ha azon esetleg nyernének - az elmúlt három Eb-n ez lenne a negyedik spanyol-olasz csata -, a németekkel játszanának. Ha a magyar válogatott csoportelső lenne, Toulouse-ban folytatná az E csoport második helyezettjével, a papírforma szerint Belgiummal játszana. Ez sem egy könnyű feladat, de akkor a wales-iek ágára kerülhetne” - mondta Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×