eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem lenne egyszerű az angolok ellen játszani

Amennyiben a magyar válogatott második helyen végezne a csoportjában – ez majd csak holnap este derül ki, hogy hogyan végez –, akkor Nizzában az angol csapattal játszik majd – emlékeztetett Dénes Tamás labdarúgó szakíró. Az InfoRádió munkatársa szerint nyilván az angolok ellen nem egyszerű játszani, de véleménye szerint színtelen-szagtannak tűnik az angolok futballja.

Nem hozott gólt az Anglia-Szlovákia mérkőzés. Ezzel a magyar válogatott egyelőre nincs a 16 között, Anglia pedig bukta a csoportelsőséget.

A hétfői eredmény egyértelműen az angolok hibája. Időnként azt lehetett látni a mérkőzésen, hogy mintha az angoloknak nem lenne élet-halál kérdése ezen a találkozón a győzelem. A döntetlennel biztosan kvalifikálják magukat. Kétségtelen tény, hogy a szövetségi kapitányuk minden létező csatárukat, támadó játékosukat bevetette, de nem volt igazán veszélyes az angol válogatott a kapura. Még akkor is ezt mondom, ha a mezőny legjobbja a szlovákok kapusa volt.

Az angol válogatott elbukta ezzel a csoportelsőséget, és az is eldőlt ezzel, hogy amennyiben a magyar válogatott második helyen végezne a csoportjában – ez majd csak holnap este derül ki, hogy hogyan végez –, akkor Nizzában az angol csapattal játszik majd. Nyilván az angolok ellen nem egyszerű játszani, de színtelen-szagtannak látom az angolok futballját. Leginkább azt mondhatom, hogy az elképzelés hiányzott a futballjukból.

Wales 3-0-ra verte Oroszországot. Mekkora meglepetésnek számít a magabiztos wales-i siker?

A válasz attól függ, hogy mikor teszed fel ezt a kérdést, vagyis attól, hogy a torna előtt mekkora meglepetésnek számított volna, és hogy most mekkora meglepetésnek számít. A torna előtt bomba meglepetés lett volna.

A tornán az oroszok nagyon gyengén muzsikáltak. Azt hittem, hogy erre a meccsre összeszedik magukat, de mi azt sohasem tudhatjuk kívülről, hogy a táboron belül mi a probléma.

Mindenképpen csalódást keltett az orosz válogatott. Az első mérkőzésen, az angolok ellen még a végén tudott menteni egy pontot, de rosszul játszott, a szlovákok ellen nagyon rosszul játszott, most pedig még rosszabbul.

A wales-iek ellenben jó benyomást keltettek, rendkívül egységes csapatot alkotnak, és van egy kiváló formában futballozó játékosuk, Gareth Bale, aki a torna első három gólos játékosa lett azzal, hogy eddig minden mérkőzésen szerzett egy gólt.

A wales-iek nagyon simán, a torna eddigi legfölényesebb győzelmét aratva tudtak továbblépni, és megnyerték a csoportot. Az a tény, hogy a wales-iek csoportelsőként lépnek tovább ebből az egyébként elsőre kiegyensúlyozottnak tűnő csoportból, abszolút meglepetés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×