eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sportterroristák romboltak a labdarúgó Európa-bajnokságon

Sportterroristáknak nevezte a randalírozó szurkolókat Ante Cacic, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő horvát válogatott szövetségi kapitánya.

"Ezek az emberek sportterroristák. A horvát hatóságok egyedül képtelenek felvenni a harcot a huligánokkal. Nem érdemlik meg, hogy a lelátókon ülhessenek, tönkretették, amit felépítettünk" - nyilatkozta dühösen Cacic a péntek délutáni mérkőzést követően, amelyen csapata 2-0-s vezetés után 2-2-t játszott Csehországgal.

A D csoport második fordulójában rendezett találkozó 87. percében, 2-1-es állásnál néhány horvát szurkoló összeverekedett, illetve petárdákat dobált a pályára, ezért tíz percet hosszabbított a játékvezető. A csehek ezt kihasználva tudtak egyenlíteni egy kezezés miatt megítélt büntetőből.

"Talán hat, hét vagy tíz emberről van szó. Remélem, képesek lesznek azonosítani és megbüntetni őket. Csehország minőségi csapat, de amióta kapitány vagyok, a válogatottunk ma nyújtotta az egyik legjobb játékát. Örülök a teljesítményünknek, 2-1-ig mindent tökéletesen csináltunk, de a játékmegszakítás után megtört a koncentrációnk. Sajnálom, hogy elvesztettünk két pontot, de ez a futball" - mondta Ante Cacic, akinek vezetésével továbbra is veretlen a horvát együttes.

A második horvát gólt szerző Ivan Rakitic elnézést kért az európai szövetségtől (UEFA) és a csehektől a szurkolók viselkedése miatt.

Az UEFA a lefújás után nem sokkal már be is jelentette, hogy fegyelmi eljárás keretében vizsgálja a súlyos rendbontást. A 2012-es Európa-bajnokságon a horvátok két mérkőzésén is történtek hasonló incidensek, a mostani torna selejtezősorozatában pedig egy pontot levontak a válogatottól, mert egy horogkereszt volt látható a spliti stadion gyepszőnyegén az Olaszország elleni találkozón.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×