eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dénes Ferenc: már másképp számolnak a magyar labdarúgókkal

Nemcsak a magyar labdarúgók, hanem a magyar labdarúgás is felértékelődhet - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász, az InfoRádió Eb-szakértője az osztrákok elleni 2-0-s győzelem után.

Dénes Ferenc kiemelte, minden szempontból pozitív a kicsit váratlan siker.

A futballipar számára a legjobb esemény következett be, felértékelődnek a magyar labdarúgók, a magyar labdarúgás általában, szövetségi szinten és remélhetőleg klubszinten is. A legfontosabb az lenne, hogy a szurkolók szemében értékelődjön fel” - hangsúlyozta a sportközgazdász.

Hozzátette, a legjobban szereplő játékosok megmutatták, képesek kiélezett tétmérkőzésen is jól játszani. Ez mindenképpen pozitív, mert innentől kezdve ha esetleg rosszabbul is játszanak, van egy referenciaszintjük.

Az a kérdés, hogy lehet azt a formát állandósítani. Reménykedjünk, hogy további kiváló teljesítményeket látunk majd még” - jelezte az InfoRádió Eb-szakértője.

Gera Zoltánról szólva Dénes Ferenc kiemelte, a képességei nem lehetnek kérdések, a kora igen, de az a többlet, büszkeség, ahogy többször el is mondta, hogy a magyar nemzeti válogatottban játszik, a hit, az elköteleződés a magyar válogatott iránt, egészen kiváló teljesítményt tud kihozni belőle. Az kérdés, hogy a sorozat egészében tudja-e ezt tartani. De azért van ott az edzői stáb, hogy ezt menedzselni tudják, biztos, hogy meg fogják oldani – tette hozzá.

Azoknak a vállalatvezetőknek, döntéshozóknak, akik nézték a mérkőzést, esetleg Budapest vagy a vidéki nagyvárosok utcáin jártak, olyan élményben lehetett részük, - amit hosszú ideje mondunk, de nehéz volt kézzel foghatóvá tenni – hogy a magyar társadalomban a futball szeretete, a sikeréhség olyan erő, társadalmi bázis, ami eddig nem jöhetett ki, hiszen nem voltak részsikereink sem. Tegnap este a lelkesedés meggyőző volt, nemcsak a pályán, hanem az országban is” - mondta a sportközgazdász.

Dénes Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy már el is jött az az idő, hogy az ügynökök, klubok más számokkal kalkulálnak egy magyar játékos leigazolásakor.

A kijutástól ez már észlelhető, de a keddi teljesítmény után egyértelműen azt lehet mondani, hogy a magyar labdarúgók képesek jól teljesíteni kiélezett helyzetben. Ennek meg kell mutatkoznia a játékjoguk árában is, nem beszélve arról is, hogy egyébként is újabb és újabb pénzek áramlanak a labdarúgásba, tehát természetszerűleg emelkednek a jó labdarúgók árai” - vélekedett az InfoRádió Eb-szakértője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×