eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
„A magyar csapat az Eb eddigi legnagyobb meglepetése”

„A magyar csapat az Eb eddigi legnagyobb meglepetése”

A francia sportújságírók és szakértők szerint „a magyar csapat az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése”. Bár a magyar játékosok korábban azt mondták, hogy hittek előre a sikerben, az InfoRádió helyszínen tartózkodó szakújságírója úgy látta, először ők maguk sem tudták feldolgozni ezt. Kemény Dénes szerint a magyar játékosoknak minél gyorsabban meg kell emészteniük a sikert, és ugyanazzal az alázattal, feszültséggel kell a következő meccsen kimenni a pályára, mint ahogy most tette a magyar csapat.

A magyarok az eddigi legnagyobb meglepetés

A francia sportújságírók és szakértők a keddi, szerintük látványos és dinamikus magyar-osztrák összecsapást követően az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetéseként emlegette a magyar válogatottat. Többen sportszerűen bevallották: túlértékelték az osztrák válogatottat, „arra számítottunk, hogy sima győzelmet aratnak, és éppen az ellenkezője történt” – idézte az egyiküket a meccse után S. Ráduly János, az InfoRádió franciaországi tudósítója.

„A magyar csapat az Eb eddigi legnagyobb meglepetése”

A franciáknak a magyar csapat lelkesedése, a játékosok szolidaritása, azaz a csapatszellem tetszett a leginkább.

A mérkőzést követően megkönnyebbüléssel nyugtázták, hogy a magyarok óriási lelkesedéssel, ugyanakkor rendbontás és erőszakoskodás nélkül bátorították csapatukat.

A franciaországi visszhangról részletesebben olvashat cikkünkben

„Félelmetes érzés volt, ahogy egy nagy tornán a magyar himnuszt játszották”

„A játékosok azt mondták, hogy hittek előre a sikerben, érezték, hogy meg lehet fogni az osztrákokat. Mégis azt láttam rajtuk valahol, hogy első körben ők maguk sem tudják feldolgozni ezt a sikert” - számolt be helyszíni tapasztalatairól az InfoRádió szakújságírója.

„Nagyon régen nem beszéltek ilyen pozitív kontextusban a magyar válogatottról nagy tornán. Nyilván a pórselejtező után jó volt a magyar csapat sajtója, de ez más, ez egy Európa-bajnokság, ahol valamilyen egészen félelmetes érzés volt újságírónak, szurkolónak lenni, ahogy ott álltunk egy nagy tornán és a magyar himnuszt játszották, a magyar játékosokért szurkolhattunk” - mesélte Dénes Tamás.

Dénes Tamás szakújságíró helyszíni tapasztalatairól részletesebben is olvashat cikkünkben

„Ugyanazzal az alázattal, feszültséggel kell a következő meccsen kimenni a pályára”

„Régi törvény, ha valaki sokat tesz azért, hogy győzzön, akkor ezekből pozitívan jön ki. Amikor kellett, nagyon higgadt volt a magyar csapat és egyetlen passzt sem rontottak el, ahogy a befejezést sem” - tapasztalta Kemény Dénes a vízilabda-szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív Eb-szakértője.

„A játékosok abszolút tisztán kell lássák, hogy ennek a mérkőzésnek, ennek a nagy sikernek az örömét minél gyorsabban meg kell emészteni, és ugyanazzal az alázattal, feszültséggel kell a következő meccsen kimenni a pályára, mint ahogy most tette a magyar csapat” - tanácsolta a volt sikerkapitány.

„Miután a győzelemmel összeszedtük a három pontot, neki lehet menni Izlandnak. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy nem óvatoskodnunk kell, hogy hozzunk egy ikszecskét, hanem igenis nekik kell menni, mert ennek a csapatnak van olyan lelkiereje, hogy ha nehezebben alakul a meccs, mint a keddi, akkor is ki fogja tudni hozni belőle a maximumot” - véli Kemény Dénes.

A volt sikerkapitány véleményét részletesebben is megismerheti a cikkünkben

"A lelkesedés meggyőző volt az országban is"

„Azoknak a vállalatvezetőknek, döntéshozóknak, akik nézték a mérkőzést, esetleg Budapest vagy a vidéki nagyvárosok utcáin jártak, olyan élményben lehetett részük, - amit hosszú ideje mondunk, de nehéz volt kézzel foghatóvá tenni – hogy a magyar társadalomban a futball szeretete, a sikeréhség olyan erő, társadalmi bázis, ami eddig nem jöhetett ki, hiszen nem voltak részsikereink sem. Tegnap este a lelkesedés meggyőző volt, nemcsak a pályán, hanem az országban is” - mondta a Dénes Ferenc sportközgazdász.

A szakember részletesebben is elemzi a helyzetet az alábbi cikkben.

„A csapategység diadala volt ez"

"A szervezettség, a taktikus játék, az egymás kisegítése, közel azonos teljesítményszint minden poszton. Nem is tagadom, hogy elfogult vagyok. Király Gábor hozta megint azt a biztonságot, amit kellett. Az első percben még a szerencse segített, aztán voltak fontos védései, és kellett a biztonság és a stabilitás a kapuból” - mondta Markó Edina.

„A magyarok állnak a csoport élén, már komolyan veszik a csapatot az ellenfelek. Olyan szempontból kicsit könnyebb a dolgunk, hogy rohannunk nem nekünk kell, megvan a három pontunk, vezetjük a csoportot. Nagyon fontos, és biztos, hogy a fiúk figyelmét is erre hívja fel a szakmai stáb, hogy ne foglalkozzanak most még a továbbjutással, csak Izlanddal” - hangsúlyozta az InfoRádió Eb-szakértője.

Markó Edina, az  InfoRádió Eb-szakértője részletesebben is beszél az alábbi cikkben.

Az Eb-percek adásait ide kattintva hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×