eur:
395.04
usd:
364.21
bux:
65475.53
2024. március 19. kedd Bánk, József

Wales legyőzte a szlovákokat

A walesi válogatott 2-1-re legyőzte Szlovákia csapatát Bordeaux-ban, a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati első fordulójában.

A walesi válogatott első számú hálóőre, Wayne Hennessey - aki végigvédte a selejtezősorozatot, és mindössze négy gólt kapott - nem vállalta a játékot, mert begörcsöltek a hátizmai. A helyét a Liverpool tartalékkapusa, a 22 éves Danny Ward foglalta el, aki korábban csak két barátságos mérkőzésen játszott a nemzeti csapatban egy-egy félidőt.

Eredmény:

B csoport, 1. forduló:

Wales-Szlovákia 2-1 (1-0)

-------------------------

Bordeaux, Stade de Bordeaux, 37 831 néző, v.: Kim Thomas Haglund (norvég)

gólszerzők: Bale (10.), Robson-Kanu (81.), illetve Duda (61.)

sárga lap: Hrosovsky (31.), Mak (78.), Weiss (80.), Kucka (83.), Skrtel (92.)

Wales:

------

Ward - Chester, A. Williams, Davies - Gunter, Allen, Edwards (Ledley, 69.), Ramsey (Richards, 88.), Taylor - J. Williams (Robson-Kanu, 71.), Bale

Szlovákia:

----------

Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Svento - Mak, Kucka, Hrosovsky (Duda, 60.), Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) - Duris (Nemec, 60.)

I. félidő:

----------

10. perc: Gareth Bale végzett el szabadrúgást a szlovák kaputól 25 méterre, Kozácik nem jó irányba indult, s nem tudta védeni a Real Madrid támadójának lövését (1-0).

II. félidő:

-----------

61. perc: Mak mutatott be remek szólót a jobb szélen, középre gurított labdáját Duda maga elé engedte, a testcsellel az egyik walesi védőt is kibillentette az egyensúlyából, majd 12 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-1).

81. perc: Ramsey indult meg a szlovák kapu felé, majd botladozva passzolt Robson-Kanunak, aki kapásból kapura lőtt, s bár nem találta el jól a labdát, az mégis a bal alsó sarokba gurult, Kozácik nem védhetett (2-1).

A 3. percben a Napoli középpályása, Marek Hamsík látványos szólót mutatott be, amelynek végén nagy helyzetbe került, de lövését a Tottenham Hotspur védője, Ben Davies becsúszva tisztázta. A 10. percben a Real Madrid támadója, Gareth Bale szabadrúgásból szerzett vezetést Walesnek.

A folytatást jó iramú mezőnyjáték jellemezte, a némi fölényben lévő szlovákok többször próbálkoztak kapura lövéssel, a walesiek viszont pontosabbak voltak, de az állás nem változott. A britek egy elmaradt büntetőt kértek számon a norvég játékvezetőn, a látottak alapján jogosan, ugyanis Martin Skrtel egyértelműen szabálytalan volt Jonathan Williamsszel szemben a tizenhatoson belül.

A szünet után Wales egyértelműen visszaállt, a védekezésre összpontosított, amikor viszont eljutott ellenfele kapuja elé, veszélyes volt. Az 57. percben Bale fejesét kellett vetődve védenie Kozáciknak. A 61. percben a csereként egy perccel korábban pályára küldött Ondrej Duda - aki Nikolics Nemanja csapattársa a varsói Legiában - lövésével egyenlített Szlovákia.

A hajrában mindkét csapat törekedett a győztes gól megszerzésére, ez végül az angol másodosztályban játszó Thomas Robson-Kanu jóvoltából Walesnek sikerült. Szlovákia ismét egyenlíthetett volna, de Adam Nemec a kapufát találta el.

A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencvárosban szereplő szlovák támadójátékos, Stanislav Sesták a cseresorból nézte végig a találkozót.

A B csoport másik első fordulós találkozóját, az angol-orosz találkozót 21 órától rendezik Marseille-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×