eur:
394.41
usd:
370.09
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Angol és orosz szurkolók csaptak össze Marseille-ben

Angol és orosz szurkolók csaptak össze csütörtökön éjszaka Marseille-ben, a rendőrség könnygáz bevetésével tudott rendet tenni.

Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, s a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 huligán verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, ugyanakkor a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.

Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint "Iszlám állam, merre vagy" - utalva ezzel a tavaly november 13-án Párizs több pontján történt terrortámadásokra. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.

A 130 ember életét követelő párizsi robbantások és lövöldözések óta Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben. A merényleteket az Iszlám állam nevű terrorszervezet követte el.

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×