INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Ez Möller Eb-tippje

InfoRádió / MTI
A németek nyerik meg a franciaországi Európa-bajnokságot Andreas Möller, a magyar labdarúgó-válogatott másodedzője szerint.

A 48 éves német szakember úgy vélte, a jelenlegi keret meggyőző, és egyértelműen képes az Eb-diadalra.

"A németek mellett a franciák, a spanyolok és az olaszok a favoritok, de a horvátoknak, a portugáloknak és a belgáknak is erős csapatuk van, és ez a trió okozhat meglepetéseket" - jelentette ki a játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes tréner.

Ami a 44 év után Eb-re kijutott magyarok esélyeit illeti, a 85-szörös válogatott Möller közölte:

"Fontos, hogy jó benyomást keltsünk, hogy egységesek legyünk, mert akkor sok csapatnak kellemetlen ellenfelei lehetünk."

Az F csoportban Möller szerint a portugáloknak és az osztrákoknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, a magyarok Izlanddal a harmadik helyért küzdhetnek.

A kontinenstorna csoportszakaszából az első kettő automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, s hozzájuk csatlakozik a hat kvartett négy legjobb harmadikja is.

A magyar válogatott az Eb-n elsőként június 14-én az osztrákokkal találkozik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

A címlapról ajánljuk