eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar Nagydíj: az első szabadedzésen Ricciardo végzett az élen - képgaléria

Az első három helyen három különböző csapat és motorszállító végzett a Formula-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén.

Az első szabadedzés hagyományosan az autók rendszereinek ellenőrzéséről, a poros pálya letisztításáról szól. Ennek megfelelően csúszkáltak is a versenyzők, előbb a McLaren-Honda pilótája, Stoffel Vandorne pördült meg, majd a Haas-Ferrari fiatal tesztpilótája, Antonio Giovinazzi csapta falnak autóját, nem kis munkát adva ezzel az istálló szerelőinek. Utóbbi baleset miatt meg is kellett szakítani az edzést. Ekkor már a két Mercedes állt az élen, Valtteri Bottas-Lewis Hamilton sorrendben, majd a két Ferrari és a két RedBull következett.

Elsőként Hamilton futott a hétvégén 1:18-as kört, amivel az élre is állt, Bottas és Daniel Ricciardo előtt. Az ausztrál 20 perccel az edzés vége előtt átvette a vezetést, ekkor mindössze 6 ezred másodperccel volt gyorsabb, mint Hamilton.

Az első szabadedzésen végül Daniel Ricciardo végzett az élen a RedBull-Renaul-val, 1:18,4-es időt futva. A második Kimi Raikkonen lett a Ferrarival, 1:18,7-es idővel, a harmadik Lewis Hamilton a Mercedessel 1:18,8-as időt autózva. A negyedik Bottas, az ötödik Verstappen, a hatodik Vettel lett, 1 másodperccel elmaradva a legjobb időtől.

Várakozásaiknak megfelelően jól szerepeltek a McLarenek, Fernando Alonso a 7. Vandorne a 8. helyen zárta az első edzést. A 9. helyen Nico Hülkenberg, a 10-diken a másik Renault-val Jolyon Palmer végzett, aki az utolsó percben egy rázókövön elhagyta autója orrát.

A második szabadedzést 14 órától rendezik. Szombaton egy újabb szabadedzés és az időmérő edzés vár a mezőnyre. A versenyt vasárnap délután 2 órától rendezik.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×