eur:
389.93
usd:
356.66
bux:
72703.44
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Aleksandar Vucic szerb elnök (j) átadja a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Orbán Viktor kormányfőnek a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szurkoljon együtt a magyar miniszterelnökkel, ma lép pályára a favoritja a vb-n

Szerbia – ezt az egy szót kommentelte Orbán Viktor a Facebookon, amikor arról posztolt, hogy ki nyeri a labdarúgó-világbajnokságot. Ma este Brazília–Szerbia mérkőzés lesz.

Először lép pályára Szerbia a katari foci-világbajnokságon. Az ellenfele Brazília lesz.

A meccs este 8-kor kezdődik. A napokban Orbán Viktor is posztolt a témában.

Mint a kommentből kiderült, a magyar kormányfő Szerbiának szurkol. A mai első bemutatkozó mérkőzésükön Brazília ellen a fogadóirodák alig adnak esélyt a szerbeknek. Nagyjából nyolcszoros pénzt kap az, aki rájuk tippel, ha Szerbia valóban legyőzi a világbajnokság favoritját.

Szerdán ismét volt egy bombameglepetés a vb-n, erről az Infostart is beszámolt. Japán hasonló forgatókönyv mentén haladva győzte le Németországot, mint korábban Szaúd-Arábia Argentínát: az esélyesebb ellenfél fölényben volt az első félidőben, de csak 1–0-ra vezetett, a második játékrészben rövid időn belül dupláztak a szaúdiak és japánok is, arra pedig már nem jött válasz.

Orbán Viktor egyébként november 16-án tárgyalt Szerbiában, akkor arról beszélt, hogy "Magyarország továbbra is sürgeti, hogy az Európai Unió minél hamarabb tegye lehetővé Szerbia teljes jogú tagságát. Szerbia európai uniós tagsága az európai érdek, és sokkal könnyebben tudnának védekezni a migrációval szemben, ha Szerbia is az Európai Unión belül lenne már".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Egykori kritikusa lehet Donald Trump utódja – Alelnökké válhat Ukrajna rémálma?

Egykori kritikusa lehet Donald Trump utódja – Alelnökké válhat Ukrajna rémálma?

Donald Trump korábbi amerikai elnök csak kettőt aludt az ellene megkísérelt merényletet követően, bejelentette alelnökjelöltjét, és – fehér kötéssel a fülén – üdvrivalgás közepette megjelent a Republikánus Párt Milwaukee-ban tartott jelölőgyűlésén, ahol sorozatban harmadik alkalommal ismét a párt elnökjelöltjévé választották. Az elmúlt napok kaotikus eseményeit elnézve J. D. Vance ohiói szenátor potenciális alelnökké avatása nem tűnhet óriási jelentőségűnek, Vance azonban felettébb érdekes és sokszínű háttérrel rendelkező figura, hiszen eredetileg megvetette Trumpot, de hű szövetségesévé válva radikálisan átalakíthatja az Egyesült Államokat. A legtöbben pedig egy Netflixen debütált film miatt ismerhetik, amely a saját gyerekkori küzdelmeiből írt memoárját dolgozza fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×