eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Moszkva, 2018. június 27.A brazil válogatott tagjai ünnepelnek, miután gólt szereztek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Szerbia-Brazília mérkőzésen a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Nyitókép: Abedin Taherkenareh

Megkérdezték a magyarokat: brazil-horvát döntő lesz

A Kutatópont reprezentatív felmérése alapján a magyarok több mint fele figyelemmel kíséri a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot. A versenyben maradt csapatok közül legtöbben Brazíliának és Horvátországnak szurkolnak, de győzelemre messze a brazilokat tartják leginkább esélyesnek.

A reprezentatív felmérésben 750 főt kérdeztek meg a 2018-as labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint fele eddig is követte és ezután is követni fogja a mérkőzéseket. Általában magasabb arányban érdeklődnek a világbajnokság iránt a felsőfokú végzettségűek, a 30-39 évesek és a férfiak. Utóbbiak esetében háromból ketten látták a meccsek legalább egy részét, míg a legtöbb mérkőzést megnézte a férfiak 41 százaléka, a nők feleakkora arányban nyilatkoztak ugyanígy. Az érdeklődés fokozódására kevésbé lehet számítani, mivel a közvetítéseket ezután sem tervezik többen követni, mint tették azt eddig.

A magyarok körében a világbajnokság kezdetekor favoritnak számító Németország és Spanyolország kiesésével jól láthatóan átrendeződtek a preferenciák. A megkérdezettek közel harmada nem tudja, melyik csapatnak szurkoljon, vagy nem szurkol egyik továbbjutónak sem. A játékban maradtak között a brazil és a horvát válogatott a legnépszerűbb, 20, illetve 19 százalék szurkol nekik. A legesélyesebbnek pedig egyértelműen Brazília válogatottját tekintik a szurkolók, amelyet minden harmadik megkérdezett (34 százalék) megnevezett a várható végső győztesként, míg a sorban következő legesélyesebb Franciaország győzelmével már csak tizedük (12 százalék) számol.

A kutatás kitért a komoly szakmai vitákat kiváltó videóbíró alkalmazására is. A válaszadók több mint fele (52 százaléka) teljes mértékben, további háromtizede (30 százalék) inkább egyetért azzal, hogy a mérkőzések igazságosabbak a videóbírónak köszönhetően.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×