INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

labdarúgás

foci-vb 2018

felmérés

kutatópont

brazília

horvátország

Moszkva, 2018. június 27.A brazil válogatott tagjai ünnepelnek, miután gólt szereztek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Szerbia-Brazília mérkőzésen a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Megkérdezték a magyarokat: brazil-horvát döntő lesz

Infostart

A Kutatópont reprezentatív felmérése alapján a magyarok több mint fele figyelemmel kíséri a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot. A versenyben maradt csapatok közül legtöbben Brazíliának és Horvátországnak szurkolnak, de győzelemre messze a brazilokat tartják leginkább esélyesnek.

A reprezentatív felmérésben 750 főt kérdeztek meg a 2018-as labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint fele eddig is követte és ezután is követni fogja a mérkőzéseket. Általában magasabb arányban érdeklődnek a világbajnokság iránt a felsőfokú végzettségűek, a 30-39 évesek és a férfiak. Utóbbiak esetében háromból ketten látták a meccsek legalább egy részét, míg a legtöbb mérkőzést megnézte a férfiak 41 százaléka, a nők feleakkora arányban nyilatkoztak ugyanígy. Az érdeklődés fokozódására kevésbé lehet számítani, mivel a közvetítéseket ezután sem tervezik többen követni, mint tették azt eddig.

A magyarok körében a világbajnokság kezdetekor favoritnak számító Németország és Spanyolország kiesésével jól láthatóan átrendeződtek a preferenciák. A megkérdezettek közel harmada nem tudja, melyik csapatnak szurkoljon, vagy nem szurkol egyik továbbjutónak sem. A játékban maradtak között a brazil és a horvát válogatott a legnépszerűbb, 20, illetve 19 százalék szurkol nekik. A legesélyesebbnek pedig egyértelműen Brazília válogatottját tekintik a szurkolók, amelyet minden harmadik megkérdezett (34 százalék) megnevezett a várható végső győztesként, míg a sorban következő legesélyesebb Franciaország győzelmével már csak tizedük (12 százalék) számol.

A kutatás kitért a komoly szakmai vitákat kiváltó videóbíró alkalmazására is. A válaszadók több mint fele (52 százaléka) teljes mértékben, további háromtizede (30 százalék) inkább egyetért azzal, hogy a mérkőzések igazságosabbak a videóbírónak köszönhetően.

Nyitókép: Abedin Taherkenareh
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018