eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hétfő délben eldől, lesz-e újabb úszó-vb Budapesten

Hétfő délben eldől, lesz-e újabb úszó-vb Budapesten

Budapest mellett az oroszországi Kazany, valamint Hongkong és Tajvan kandidált a 2022-es és 2024-es rövid pályás úszó vb megrendezésére. A FINA Büro hétfőn délelőtt ül össze, majd délben hirdeti ki a döntést arról, hogy a négy pályázó közül melyik két város rendezheti meg az eseményt.

A FINA 25 méteres medencében zajló világbajnoksága is jelentős esemény, ugyanúgy pályázni kell rá, mint a nyári vizes vb-kre. Korábban soha nem volt még példa arra, hogy ugyanaz a város hét év alatt mind a „normál", mind a rövidpályás úszó vb-t megrendezze. A magyar pályázat egyik legnagyobb aduja a Duna Aréna.

2020-ban a magyar főváros rendezi majd az összes vizes szakág Európa-bajnokságát (tehát az úszó, a vízilabda, a műugró, a műúszó és a hosszútávúszó Eb-t), ezt követné a 2024-es rövid pályás világbajnokság.

Korábban Gyárfás Tamás, a FINA elnöke azt mondta, hogy kész lemondani a nemzetközi szövetségben betöltött összes pozíciójáról, ha nem Budapest nyeri el a 2024-es rendezést.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×