eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Meglepő felmérés: ezt gondolják a magyarok a vizes vb-ről

Meglepő felmérés: ezt gondolják a magyarok a vizes vb-ről

A Kutatópont reprezentatív felméréséből kiderült: a magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a budapesti vizes világbajnokságon.

A Kutatópont 2017. július 11. és 13. között kérdezett meg 1000, 18 éves és idősebb magyarországi lakost reprezentatív mintavétel segítségével a most kezdődő magyarországi vizes világbajnoksággal kapcsolatban. A megkérdezettek közül alig van olyan, aki nem hallott még az eseményről (100 megkérdezettből 91 hallott róla), és közel kétharmaduk (65%) örül annak, hogy Magyarországon rendezik a FINA 2017-es eseményét. A pozitív várakozás jellemzőbb a nagyobb városokban élőkre, illetve a magasabb iskolai végzettségűekre.

A megkérdezettek túlnyomó többsége (83%) a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít és mindössze töredék (6%) gondolja azt, hogy sikertelen lesz (a maradék 11 százalék nem tudja ezt megítélni). Szervezés szempontjából is sikerre számít a többség (59%).

Elsősorban a televíziós közvetítések segítségével fogják követni az eseményeket a magyarok (56%), de 5 százalék élőben is tervez részt venni a rendezvényen. A helyszíni részvételt preferálók (és egyáltalán az eseményeket követők) között felülreprezentáltak a budapestiek, a férfiak, illetve a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×