eur:
396.53
usd:
371.09
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
DUSSELDORF, GERMANY - JUNE 17: Kylian Mbappe of France Injured his head during the  EURO match between Austria  v France at the Merkur Spiel Arena on June 17, 2024 in Dusseldorf Germany (Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images

Mbappé kórházban járt, ötleteket vár követőitől

Kylian Mbappét kórházba vitték a franciák az osztrákok elleni sikere után. A sérült támadó orrát megröntgenezték, a vizsgálat eredménye pedig azt mutatta, hogy nincs szükség műtétre. Mbappé játszhat már a Kékek következő mérkőzésén is, de kétszeresen is óvatosnak kell lennie.

Kylian Mbappé az osztrákok elleni, düsseldorfi mérkőzés 86. percében, egy beadás után, a labdáért harcolva erővel belefejelt Kevin Danso vállába. Orra azonnal vérezni kezdett, a földön maradt, az ellenfél kapusa, Patrick Pentz jelezte, szükség van orvosi segítségre.

A csatárt a gyepen ellátták, de a gyúró mutatta Didier Deschamps-nak, hogy cserélni kell. Mbappét letámogatták a pályáról, ilyen esetben kötelező az ápolt játékosnak lemennie. Ő azonban az oldalvonalon kívülre érve hirtelen visszament a gyepre, majd három lépés után leült. Úgy festett, mintha nem lenne tiszta a tudata. A spanyol játékvezető, Jesus Gil Manzano az engedély nélküli visszatérésért felmutatta neki a sárga lapot, a szabályok alapján okkal.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben Mbappé kap még egy sárgát a negyeddöntő előtt (vélelmezzük, hogy a franciák eljutnak odáig), ki kell hagynia a következő mérkőzést. A legjobb nyolcban törlik az addigi lapokat.

Hétfő este még egyáltalán nem tűnt egyértelműnek, hogy a Real Madrid új szerzeménye ott lesz a következő mérkőzésen is, reggelre eldőlt, hogy nincs akadálya annak, hogy már pénteken, Lipcsében, a hollandok ellen megkísérelje megszerezni az első Eb-gólját. (Mert bármennyire hihetetlen is, Eb-n még soha nem szerzett gólt! Vb-ken már tizenkettőt… Poénkodott is ezzel hétfő este a német 1-es közszolgálati csatorna műsorában Bastian Schweinsteiger, azt emlegette, hogy pont olyan, mint Thomas Müller, aki hajdanán sokáig ugyanebben a cipőben járt.)

Megnyugodhat Didier Deschamps is, aki még este azt mondta, ne okoskodjunk előre, ne állítsunk fel teóriákat, nem tudja mi lesz Mbappéval, de az biztos, hogy vele sokkal erősebb a válogatottjuk.

Kylian Mbappé egy arcmaszkkal játszhat a torna későbbi mérkőzésein. Milyennel? Még ő sem tudja. Az X-en – a régi nevén Twitteren – ötleteket kért követőitől…

Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×