eur:
390.07
usd:
357.43
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Fotó: MLSZ

Botka Endre és Callum Styles a kezdő tizenegyben

Botka Endre és a „britspecialista” Callum Styles is bekerült a magyar válogatott kezdő tizenegyébe a skótok elleni, 21 órakor kezdődő Eb-mérkőzésre.

A kezdő tizenegy: Gulácsi Péter – Botka Endre, Willi Orbán, Dárdai Márton – Bolla Bendegúz, Schäfer András, Callum Styles, Kerkez Milos – Szaboszlai Dominik, Sallai Roland – Varga Barnabás.

Botka Endre és Styles Callum személyében két olyan játékos is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába az utolsó, skótok elleni csoportmérkőzésre, aki eddig egyetlen percet sem játszott az Európa-bajnokságon - írja az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány ismét "hozzányúlt" a védő trióhoz, ezúttal Willi Orbán mellett immár másodjára Dárdai Márton kezd, Botka pedig először szerepel. Ahogy a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető korábban elmondta, a változtatást - az előző két összecsapáson kezdő Fiola Attila került a cserepadra - ezúttal nem a teljesítmény indokolta, hanem a csapat frissítése. A kapuban ezúttal is Gulácsi Péter áll majd.

A középpályán szintén egy változtatást hajtott végre az 59 éves tréner, ugyanis az ellenfél akcióinak szűrése ezúttal Schäfer András mellett a sérüléséből felépült és a szigetországi futballt jól ismerő Styles feladata lesz. A keret legtapasztaltabb tagja, Nagy Ádám pedig csereként lehet bevethető. A bal oldalon ismét Kerkez Milos, a jobbon Bolla Bendegúz kapott bizalmat.

Rossi a támadó hármast a harmadik találkozóra is változatlanul hagyta, azaz Sallai Roland és a csapatkapitány Szoboszlai Dominik próbálja majd kiszolgálni az OTP Bank Liga kétszeres gólkirályát, Varga Barnabást.

A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A két válogatott kezdőcsapata:

Magyarország:

Gulácsi - Botka, Orbán, Dárdai - Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga

Skócia:

Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay - Adams

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×