eur:
395.16
usd:
366.34
bux:
65130.15
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya csapatának Firenze közelében tartott edzésén 2018. május 30-án. Olaszország nem szerepel a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Giovannini

Az olaszok csak csoportgyőzelemmel lehetnek rekorderek

Roberto Mancini irányításával az olasz válogatott immár 29 mérkőzés óta veretlen, amennyiben nem kap ki a walesiektől, beállítja Vittorio Pozzo Squadra Azzurrájának a harmincas években született, harminc mérkőzésből álló csúcsát. Azóta Olaszország nyert két világbajnoki címet, diadalmaskodott Európa-bajnokságon – de a rekord mindmáig (?) érintetlen maradt. Kiderül este nyolc óra körül, az Olaszország–Wales mérkőzés végén.

Az olasz futballban hajdanán Manciónak becézett szövetségi kapitány nagyon határozottan állítja, hogy a stábban vagy a játékosok közül senki sem számolgat, nem nézik, hol és kivel lenne előnyösebb játszani, meg akarják nyerni a harmadik meccsüket is a tornán.

Ugyanakkor az olasz lapok valószínűsítik, hogy Marco Verrattival az élen több korábban szerepet nem kapó, vagy csak keveset játszó futballista is szerepet kap majd. A Gazzetta dello Sport meglepő kezdő csapatot vélelmezett: Donnarumma – Toloi, Bonucci, Bastoni, Émerson Palmieri – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Belotti, Bernardeschi. A Football-Italia szerint viszont kétséges Federico Bernardeschi játéka.

A walesiek tervezett csapata: Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore.

Az A csoport győztese Londonban, a Wembley-ben játszik majd a C csoport második helyezettjével, az osztrák, vagy az ukrán csapattal. A második helyezett Amszterdamba megy, s a B csoport másodikjával találkozik, ez lehet a belga, az orosz vagy a finn gárda.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×