eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JUNE 18: Sebastian Larsson and Gustav Svensson of Sweden celebrate after victory in the UEFA Euro 2020 Championship Group E match between Sweden and Slovakia at Saint Petersburg Stadium on June 18, 2021 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Kiküzdötték a győzelmet a svédek, még nem kaptak gólt

A svéd válogatott 1–0-ra legyőzte a szlovák csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Sikerükkel a skandinávok négy ponttal állnak, míg a szlovákoknak maradt három. A zárókörben Svédország Lengyelországgal, Szlovákia pedig Spanyolországgal mérkőzik.

Az első negyedóra tapogatózása után a svédek igyekeztek már a szlovák térfélen labdát szerezni és birtokolni, ám hiába volt náluk többet a játékszer, a szlovák kapura teljesen veszélytelenek voltak a skandinávok. Aztán az utolsó negyedórára a szlovák csapat vette át az irányítást, de Hamsíkék támadásaiban sem volt sokkal több veszély, így az első, közepes iramú 45 perc gólhelyzet nélkül zárult.

A svédek nagyobb sebességre kapcsoltak a második félidőre, igyekeztek gyorsabban járatni a labdát, távoli lövésekkel, kényszerítőkkel és beadásokkal is próbálkoztak. A nagy igyekezetnek több nagy helyzet lett az eredménye a játékrész első húsz percében. A rohamok után kicsit visszavett a tempóból Svédország, amikor negyedórával a vége előtt egy sokáig eredménytelennek tűnő adogatás végén büntetőhöz jutott, melyet Forsberg értékesített.

A hajrában az addig feltűnően passzív szlovák csapat mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott kapuba találni, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

2. forduló

Svédország-Szlovákia 1-0 (0-0)

Az állás

1. Svédország 4 pont/2 mérkőzés

2. Szlovákia 3/2

3. Spanyolország 1/1

4. Lengyelország 0/1

A csoport további programja

2. forduló, június 19., szombat: Spanyolország-Lengyelország, Sevilla 21.00

3. forduló

június 23., szerda: Szlovákia-Spanyolország, Sevilla 18.00

június 23., szerda: Svédország-Lengyelország, Szentpétervár 18.00

Korábban, 1. forduló

Szlovákia-Lengyelország 2-1 (1-0)

Spanyolország-Svédország 0-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×