eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A belga szurkolóikkal ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek Oroszország ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában a szentpétervári Kresztovszkij Stadionban 2021. június 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev

Sokk és sírás után sok pozitívumot látott a belgák kapitánya

Az oroszokat a korai gól demoralizálta a szombat esti találkozón.

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya gyorsan elfelejtené és továbblapozna társházigazda csapata szombati bemutatkozásán az Európa-bajnokságon, amikor sima meccsen 3-0-ra alulmaradtak Belgiummal szemben.

A szentpétervári találkozót követően a szakember kiemelte: úgy az eredmény, mint a mutatott játék szempontjából jobbra készültek, de a továbbjutást illetően azért még így is versenyben maradtak.

"A saját játékunkat próbáltuk meg játszani, ami részben működött is, de aztán szétesett.

A belgák korán megszerezték a vezetést, és onnantól kezdve nehéz volt elvenni tőlük a labdát" - utalt Csercseszov Romelu Lukaku 10. percben szerzett első találatára. Hozzátette: a korai hátrány demoralizálta az orosz játékosokat, akiknek a folytatásban azzal is meg kellett küzdeniük, hogy visszaszerezzék az önbizalmukat.

Az oroszok legközelebb szerdán lépnek pályára, és azokkal a finnekkel találkoznak, akik Dániát győzték le 1-0-ra.

A világranglistán éllovas belgák kapitánya, Roberto Martínez elmondta: a mérkőzés előtt sokkolta őket az öltözőben Christian Eriksen drámája. Saját meccsük előtt perceken át többen sírtak, hiszen a dán játékosnak egykori és jelenlegi klubtársai is vannak a belgáknál, akik személyesen ismerik őt - például Lukaku -, és mindennel foglalkoztak, mindenről beszéltek, éppen csak a futballról nem esett szó.

A dán-finn Eb-meccs 43. percében a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.

Martínez az oroszok elleni összecsapásról azt mondta: összességében jó teljesítményt nyújtottak, annak ellenére, hogy gyenge második félidőt produkáltak.

"Számos pozitívumunk volt, például az, hogy nem gyűjtöttünk be lapos figyelmeztetést, nem kaptunk gólt és jól tartottuk meg a labdát" - értékelt. Hozzátette: az első félidő közepén sérülés miatt lecserélt Timothy Castagne számára véget ért az Eb, és a kettős arccsont-törést szenvedett védőt minden bizonnyal műteni is kell majd. Castagne a 26. percben Daler Kuzjajevvel fejelt össze, utóbbi ápolás után folytatta ugyan a játékot, pár perccel később azonban őt is lecserélték.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×