eur:
404.24
usd:
373.93
bux:
74647.47
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
MADRID, SPAIN - OCTOBER 26: Robert Lewandowski of FC Barcelona celebrates scoring his teams first goal during the LaLiga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on October 26, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Nyitókép: David Ramos/Getty Images)

A Barcelona a második félidőben leiskolázta a Real Madridot

A gól nélküli első félidő után a Barcelona négy gólt szerzett a Bernabéuban a folytatásban, s 4-0-ra megnyerte a Real Madrid elleni el Clásicót. Az első két gólt Lewandowski, a harmadikat Lamine Yamal, a negyediket Raphinha szerezte.

(A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.)

Jelentős fővárosi mezőnyfölény és látványos játék jellemezte az első félórát, a sorra kidolgozott helyzetek azonban csupán egy – les miatt – érvénytelenített Kylian Mbappé-gólt értek a királyi gárdának. A folytatásban visszább vett a Bajnokok Ligája-címvédő Madrid, a felbátorodó katalánok pedig Robert Lewandowski révén az 54. percben vezetést szereztek, majd két perc múlva a lengyel csatár fejesével már 2-0 volt az állás a Barcelona javára. Újra felpörgette játékát Carlo Ancelotti együttese, ám Mbappé újabb lesgólja és Inaki Pena védései nyomán nem sikerült faragnia hátrányából a házigazdának, miközben Lewandowski ziccerben a kapufát találta el a túloldalon. A hajrában viszont Lamine Yamal és Raphinha is bevette a találkozó előtt a La Ligában mindössze hét gólt kapott Real kapuját, fölényessé téve a vendégsikert.

Győzelmével a Barcelona hatpontosra növelte előnyét a tabellán, egyben véget vetett a rivális jó sorozatának. A Real Madrid - a sportág statisztikáival foglalkozó Opta adatai alapján - 42 veretlenül megvívott találkozóval a háta mögött várta az El Clásicót (31 győzelem, 11 döntetlen). Vereségével nem tudta beállítani a 43 meccses vonatkozó rekordot, amelyet épp a gránátvörös-kékek állítottak fel 2017 áprilisa és 2018 májusa között (34 győzelem, kilenc döntetlen).

A mérkőzés élő tudósítása

A Real Madridban Jude Bellingham a harmadik csatár, amolyan hamis kilences. A Barcelonában, bár volt róla szó, hogy Dani Olmo kezdeni tud, végül Fermín López került a csapatba.

A névsorok. Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Militao, Rüdiger, Mendy – Valverde, Tchouaméni, Camavinga – Bellingham – Vinicius Júnior, Mbappé.

FC Barcelona: Iñaki Peña – Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde – Casadó, Pedri – Lamine Yamal, Fermín López, Raphinha – Lewandowski.

Viszonylag óvatos játékkal telt el az első nyolc-kilenc perc, Lamine Yamal két átadása keltett izgalmat, az első picit hosszúra sikerült, a másodiknál Lewandowski luftot rúgott.

A másik oldalon Cubarsí hibája után Mbappé 30 méterről kapura emelte a labdát, fölé ment. Nem volt pihenés, Lamal labdáját fogta Lunyin.

Mbappé helyzetet teremtett Viníciusnak, aki elrontotta az átvétellel, de nem volt jeentősége, mert a francia lesről indult.

A 20. percben Raphinha 17 méterről a kapu fölé lőtt, jobban tette volna, ha kiteszi Baldénak. Egy perccel később Vinícius helyzetbe cselezte magát, de rosszul lőtt, nem találta el a rövid sarkot.

Pedri nagy lövését oldalra ütötte Lunyin, Fermín rossz szögból jól lőtt, de Eder Militao blokkolt.

Mbappé a kapuba emelte a labdát, de a VAR elvette, les miatt.

Nagy tempójú mezőnyjátékkal zárult a félidő.

Az 54. percben megszerezte a vezetést a Barcelona. Lewandowski jó ütemben lépett ki középen, kihasználva, hogy a balhátvéd Mendy bennragadt és 17 méterről pontos lövést küldött a bal alsó sarokba, 0-1.

Egy perccel később Balde beadása után az egyedül hagyott Lewandowski szép fejessel növelte csapata előnyét. 120 másodperc alatt nagy előnybe került a Barcelona, 0-2.

A 64. percben Vinícius labdáját Mbappé kapura lőtte, de Inaki Pena nagyon jól jött ki a kapuból, hárított.

Mbappé újabb lesgólt lőtt, nem is örült, érezte, hogy túl előről indult.

Dani Olmo Raphinhát hozta játékba, a brazil labdáját Lewandowski teljesen tiszta, üreskapus helyzetből a kapufára lőtte.

A kitámadó Madriddal szemben Lamine Yamal is helyzetbe hozta Lewandowskit, aki a kapu fölé lőtt.

Nagyon jól tartja a labdát a Barcelona, értékes félperceket nyerve.

A 77. percben eldőlt az el Clásico, Lamine Yamal a léc alá vágta a labdát.

Valverde lövését fogta Inaki Pena.

Egy újabb a védők mögé beívelt labdára Raphinha lépett ki, s átemelte a labdát Andrij Lunyin felett, 0-4.

Vége a mérkőzésnek, a Barcelona leiskolázta ellenfelét, a Madrid 2023 áprilisa óta először veszített bajnoki mérkőzést a Bernabéuban.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×