eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 01: Dominik Szoboszlai of Liverpool runs with the ball under pressure from Alejandro Garnacho of Manchester United during the Premier League match between Manchester United FC and Liverpool FC at Old Trafford on September 01, 2024 in Manchester, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Nyitókép: Shaun Botterill/Getty Images

Arne Slot rekordokat döntött, Szoboszlai Dominik a második félidőben játszott – marad az élen a Liverpool

Újabb egygólos győzelemmel őrizte meg vezető helyét a Premier League-ben a Liverpool FC. A Crystal Palace ellen 1-0-val zárt londoni találkozó második félidejét töltötte Szoboszlai Dominik a pályán.

Arne Slot ezúttal – némileg meglepő módon – Alexis Mac Allistert játszatta a két szélső, Mohamed Szalah és Diogo Jota között, Cody Gakpo mögött, az argentin világbajnok eredeti helyére pedig Curtis Jones került a kezdő tizenegybe, ryan Gravenbech mellé. A védelemben Allison Becker előtt ezúttal Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté és Kosztasz Cimikasz kapott helyet.

A Liverpool nagyon jól kezdte a mérkőzést, a 9. percben Cimikasz labdáját Gakpo pontosan centerezte, a védőjét megelőző Jota pedig középről a hálóba lőtt. A gyors gól után lehetett volna könnyebb is a mérkőzés, de nem lett az, az ezúttal fehér mezben játszó Vörösöknek nem sikerült újabb gólt szerezni.

A Palace gyenge első félidőt produkált, de a másodikra feljavult, még ha ziccernek mondható helyzete csupán egy is akadt. Abban az angol válogatott Eberechi Eze egyedül állt már a vendégek cserekapusával, Vítězslav Jarošsal szemben, de rosszul lőtt.

Azért volt szükség a kapuscserére, mert Alisson combja meghúzódott, nem tudta az utolsó negyedórában folytatni a játékot. A cseh újonc először szerepelt a Premier League-ben, de nem rutintalan, az előző idényben összesen 21 mérkőzésen védett az osztrák bajnokságban és kupában duplázó Sturm Grazban, szerepelt már a cseh A-válogatottban is.

Szoboszlai ezúttal mezőnyjátékával és két távoli lövésével vétette észre magát, nem emelkedett ki társai közül, de nem is maradt el mögöttük.

A Liverpool a hetedik bajnoki mérkőzésén van túl az idényben, hat győzelemmel és egyetlen vereséggel. Az új menedzser, Arne Slot tíz tétmérkőzést vívott eddig a csapattal, ezekből kilencet megnyertek. Korábban egyetlen Liverpool-menedzser sem nyert meg kilencet az első tíz tétmeccséből.

A holland mester az első Liverpool-menedzser, aki a Premier League-ben az első négy idegenbeli bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. Ez volt a Vörösök ötödik kapott gól nélküli mérkőzése a 2024–2025-ös bajnoki idényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×