eur:
398.03
usd:
359.88
bux:
74258.47
2024. október 1. kedd Malvin
Marco Rossi szövetségi kapitány az októberben sorra kerülő két Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének kihirdetésén a telki edzőközpontban 2024. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, akit a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.

Szűcs Kornél a Plymouth Argyle futballistája, augusztus közepén igazolt a Championshipben, az angol második vonalban szereplő egyesülethez. Első bajnokiján még csak 12 percet játszott, azóta viszont már négyszer kilencvenet. Klubja ma, kedden is játszik bajnokit, a Burnley ellen. Szűcs egyébként miskolci születésű, 23 éves, a Diósgyőri VTK és a Kecskeméti TE színeiben 49 NB I-es mérkőzést játszott.

Kimarad ezúttal Gulácsi Péter, visszatér ellenben a keretbe Szappanos Péter. „Ezúttal néhány olyan játékost is meg tudtunk már hívni, akik szeptemberben meccshiány, sérülés vagy egyéb okok miatt nem lehettek velünk – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. – Gulácsi Péterrel viszont ezúttal nem számolunk, mivel a klubcsapatában nagyon nagy terhelésnek van kitéve, és a mostani, őszi időszakban inkább arra kell összpontosítania, hogy Lipcsében megőrizze a pozícióját. Gula ráadásul nemrégiben súlyos sérülés után tért vissza, így mindenben segítenünk kell, hogy elkerüljön egy esetleges újabb sérülést. A válogatottnak is ez az érdeke, ugyanakkor Gula biztosított arról, hogy ha bármi váratlan történne nálunk kapusposzton, természetesen azonnal rendelkezésre áll.”

A szeptemberben meghívott abszolút újoncok közül most csak Nikitscher Tamás kapott ismét meghívót. Kimaradt az egyszeres válogatott Dárdai Pál is.

Újdonság még, hogy a vezetőedzőként a Bp. Honvédnál dolgozó Laczkó Zsolt helyett a korábbi csapatkapitány, Szalai Ádám segíti edzőként Marco Rossi munkáját.

A válogatott október 11-én, Budapesten Hollandiával, majd október 14-én Zenicán Bosznia-Hercegovina csapatával játszik a Nemzetek Ligájában.

A névsor

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al Fateh SC), Tóth Balázs (Blackburn Rovers) kapusok

Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Újpest FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle FC) védők

Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Négo Loic (Le Havre AC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE) Schäfer András (Union Berlin)

Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz), Csoboth Kevin (FC St. Gallen), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Galatasaray), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC) csatárok

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: nem a főtitkárváltás, hanem az amerikai választás hozhat éles fordulatot a NATO-ban

Csiki Varga Tamás: nem a főtitkárváltás, hanem az amerikai választás hozhat éles fordulatot a NATO-ban

A korábbi NATO-főtitkár hivatali ideje lejárt, mostantól Mark Rutte egykori holland kormányfő a katonai szövetség új vezetője. A váltás lehetséges hatásairól, Ukrajna esetleges NATO-tagságáról és az amerikai elnökválasztás várható következményeiről kérdeztük Csiki Varga Tamást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Új mélypontra ütötték a forintot az iráni rakétatámadás előkészületeinek hírére

Új mélypontra ütötték a forintot az iráni rakétatámadás előkészületeinek hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×