eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Bolla Bendegúz, a labdarúgó-válogatott játékosa sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2024. szeptember 4-én. A nemzeti csapat Németország ellen szeptember 7-én Düsseldorfban lép pályára, három nappal később Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen játszik a Puskás Arénában.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Bolla Bendegúz: nem a taktikán kell változtatni, itt más baj van

Bolla Bendegúz, a magyar labdarúgó-válogatott szélsője szerint a németektől elszenvedett 5-0-s vereséggel záruló szombat esti Nemzetek Ligája-mérkőzésen az első 10 perc kivételével "semmi nem működött", de ennek az okait még meg kell keresniük.

A Rapid Wienben légióskodó játékos az M4 Sportnak azt nyilatkozta, azt tervezték, hogy nyomást gyakorolnak a németekre, de ezt 10 perc elteltével már nem tudták megvalósítani.

"Elcsúszott az egész, mindig elkéstünk, túl nagy területeket hagytunk nekik, márpedig ha náluk van a labda, akkor tudjuk, hogy abból mi következik. A következő meccsre ki kell javítanunk ezeket a hibákat" - fogalmazott a futballista, és kiemelte: hiába volt az első félidőben nekik is néhány helyzetük, "összességében ez nem nézett ki jól".

"Nem a taktikán kell változtatni, vagy ebben gondolkodni, itt valami másban kell keresni a hibát. Mindenki érzi a súlyát, lehajtott fejjel, magunk elé nézve ültünk az öltözőben” – mondta Bolla Bendegúz az NSO Tv-nek.

A védelem jobb szélén kezdőként lehetőséget kapott Balogh Botond hangsúlyozta, az ellenfél nagyon komoly játékerőt képvisel, ezért ki is lehet tőle kapni, 5-0-ra viszont nem szabad.

"Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól, mert ez egy olyan vereség, amire nincs magyarázat. Változtatnunk kell a párharcokat illetően és az egyes csapatrészek szempontjából is, mert kedden már a bosnyákok ellen kell teljesítenünk. Addig meg kell beszélnünk, hogy mit kell jobban csinálnunk és onnantól kezdve csak arra a találkozóra koncentrálni" - nyilatkozta.

A mérkőzés utolsó perceiben pályára lépő, és ezzel a válogatottban most bemutatkozó Nikitscher Tamás arról beszélt, hogy felemás érzések kavarognak benne, mert gyermekkora óta erről a pillanatról álmodott, de egy ilyen vereség után "nem lehet mit mondani, csak bocsánatot kérni a szurkolóinktól".

"Ez kritikán aluli volt. Mindenki tudja, hogy aki felveszi a címeres mezt, annak kötelessége meghalni a pályán, ezért kedden, otthon mindent meg kell tennünk azért, hogy a bosnyákok elleni találkozó után emelt fővel hagyhassuk el a pályát" - jelentette ki.

A magyar válogatott kedden 20.45-től játszik Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában, a meccset pedig az M4 Sport élőben közvetíti majd.

(A nyitóképen Bolla Bendegúz)

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×