eur:
392.74
usd:
353.94
bux:
72890.87
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Nyitókép: Pexels.com

Amatőr futási lehetőség nyílik a pesti atlétikai vb helyszínén

Ezzel indul az Európai Sporthét a Nemzeti Atlétikai Központban.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség új helyszínen, a Nemzeti Atlétikai Központban szeptember 23-án rendezi meg az éjszakai fényfutást, a LED'S RUN-t.

A Sportoló Nemzet Program keretében megvalósuló, az elmúlt évben nagy sikert arató rendezvény különlegessége, hogy a létesítmény először nyitja meg kapuit a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság óta - emelte ki az államtitkárság csütörtöki közleménye, amely arra is kitér, hogy a tavaly szeptemberben indított program célja, az élethosszig tartó, rendszeres és lehetőleg szervezett keretek közt zajló sportolás népszerűsítése.

"A LED'S RUN egy olyan különleges élményt kínáló közösségi sportesemény, amelynek során a futók egy-egy ikonikus sportlétesítmény rejtett zugait járhatják be, tavaly a Puskás Arénát, idén pedig a Nemzeti Atlétikai Központot. Az Európai Sporthét nyitóeseménye így egyesíti a mozgást és a felfedezés örömét a fesztiválhangulattal - mondta a sporteseménnyel kapcsolatban Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. A résztvevők kívül-belül megismerhetik a Nemzeti Atlétikai Központot, elsőként vehetik birtokba az egyedülálló panoráma-futókört, átfuthatnak az ikonikus gyaloghídon és ott is járhatnak, ahol a sportág legnagyobbjai készültek a versenyekre."

Az indulóknak a Sportoló Nemzet Program biztosítja a technikai pólókat és a világító eszközöket, de a résztvevők a saját világító eszközeiket is elhozhatják, még látványosabbá téve a futást. A családdal, gyerekekkel érkezőknek a két kilométeres kört ajánlják, aki pedig a bajnokok nyomába lépne, az akár az öt kilométeres távra is nevezhet. A szervezők 3500 futót tudnak fogadni, nevezni pedig az esemény weboldalán lehet.

Az Európai Sporthét az egyik legnagyobb sportolást és aktív életmódot népszerűsítő kampány, amelyet az Európai Bizottság kezdeményezett még 2015-ben. A program célja, hogy az európai polgárok minden év szeptember 23. és 30. között, egy héten keresztül minél többet mozogjanak és lehetőség szerint a sporthét után is aktívak maradjanak. A sporthét a BeActive Night-tal zárul majd a Nemzeti Atlétikai Központ melletti Legendák Ligetében.

Címlapról ajánljuk
Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány -  Gyökeresen  megváltozott  Oroszország megítélése
NATO-tagság a láthatáron?

Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány - Gyökeresen megváltozott Oroszország megítélése

Alig egy hónappal a szeptember végi parlamenti választások előtt régi adósságát törlesztette a Karl Nehammer kancellár vezette, a konzervatív Osztrák Néppártból (ÖVP) és a Zöld Pártból álló koalíciós kormány. Az ORF közszolgálati médium beszámolója szerint a kabinet elfogadta a több mint ötven oldalas új nemzetbiztonsági stratégia tervezetét, amelyet haladéktalanul a parlament elé terjesztenek. Az új stratégia középpontjában az ukrajnai orosz háború következményeivel való szembenézés és ettől elválaszthatatlanul semleges országként a NATO-val való együttműködés erősítése szerepel.

Kiderült, mi okozhatta a kisiklást a Keleti pályaudvarnál

A vasárnap este Kolozsvár felől érkező Claudiapolis InterCity kisiklása számos vasútvonal közlekedését borította fel, a Keleti pályaudvaron megszűnt a forgalom több mint egy napra. A vizsgálat kiderítette, hogy egy viszonylag aprónak tűnő hiba okozta a fennforgást.
VIDEÓ
Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Enyhe erősödéssel kezdte a forint a reggelt a két vezető devizával szemben, kitarthat a lendület egész nap, de kicsi az esély, hogy erősödéssel zárja az augusztust a hazai valuta. Már délelőtt felzavarta a piacokat a német tartományi inflációs adat, míg délután az országos statisztika is izgalmas lehet. Ráadásul ekkor tudjuk meg, hogy valójában milyen állapotban van az amerikai GDP is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×