eur:
393.33
usd:
354.13
bux:
72838.51
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
Logan Sargeant of the United States drives the (2) Williams Racing FW46 Mercedes after the crash during free practice 3 of the Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2024 in Zandvoort, Netherlands, on August 24, 2024. (Photo by Alessandro Martellotta/Morgese/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/NurPhoto

Lecseréli a Williams Logan Sargeantot, már a következő versenyen sem vesz részt

A csapatnak elege lett az amerikai pilótából, akinek ezzel, úgy tűnik, véget ért az F-1-es karrierje. A Williams hivatalosan is bejelentette, hogy a következő versenytől az argentin Franco Colapinto ül a volán mögé.

Úgy tűnik, véget ért Logan Sargeant Forma–1-es karrierje. A 23 éves amerikai feje fölött már hosszú ideje ott lebegett Damoklész kardja, de az utolsó cseppnek a pohárban a múlt hétvégi Holland Nagydíj harmadik szabadedzésén vétett buta hibája bizonyult - írja a Totalcar.

Logan Sargeant 2023-ban vitte végig első szezonját, de sorozatos, nehezen védhető hibái és gyakori balesetei miatt sokan nem jósoltak neki hosszú jövőt. A Williams azonban mégis megtartotta 2024-re, mivel úgy gondolták, a tempója megvan, csak kiegyensúlyozottabban kell versenyeznie.

Az amerikai pilóta azonban idén sem mutatott érdemi fejlődést. Teljesítménye rendre elmaradt csapattársa, Alexander Albon mögött, és egyike maradt azon három versenyzőnek, akik idén még nem szereztek pontot. A Williams vezetősége már az Ausztrál Nagydíjon egyértelműen megmutatta, hogy Sargeant feláldozható:

a csapat egyszerűen Sargeant autóját adta oda Albonnak, miután a thai versenyző csúnyán összetörte a sajátját az első szabadedzés alatt

- írja a lap. A Belga Nagydíjon az is biztossá vált, hogy Logan Sargeantnak nincs maradása, helyét 2025-ben a Ferraritól átigazoló Carlos Sainz veszi át, de az amerikai a szezon végéig sem húzta ki. A Holland Nagydíj harmadik szabadedzésén Sargeant amatőr hibát vétett, és a hármas kanyarból kifelé rátette az autója jobb oldali kerekeit az esőtől nedves fűre, amitől megcsúszott és a falnak ütközött. Az eset után rögtön elindultak a pilóta menesztéséről szóló pletykák, amik végül igaznak is bizonyultak.

Az istálló hivatalosan is bejelentette, hogy a következő versenytől Franco Colapinto veszi át Logan Sargeant helyét, egészen a szezon végéig. A 21 éves argentin pilóta a Williams akadémiájának tagja, jelenleg első teljes szezonját tölti a Formula-2-ben, ahol egy győzelmével hatodik a bajnokságban.

(A nyitóképen Sargeant a Holland Nagydíjon történt ütközése után.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×