eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
A női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének mezőnye a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szajna - Hasmenéses versenytől tart a nyílt vízi úszás olimpiai bajnoka

Sharon van Rouwendaal antibiotikumot is szándékozik szedni.

A nyílt vízi úszás holland női olimpiai bajnoka, Sharon van Rouwendaal antibiotikumot szándékozik szedni, mielőtt a Szajnában nekivágna a 10 kilométeres ötkarikás távnak.

"A start előtt néhány nappal beveszek egy kis adag antibiotikumot megelőző intézkedésként, ami segít megelőzni a hasmenést" - idézte.

a 2016-os riói játékokon aranyérmes, 2021-ben, Tokióban pedig második vízi maratonista szavait a holland AD.nl portál. A 30 éves Van Rouwendaal az olimpiai dobogós helyezések mellett a különböző távokon (5, 10 és 25 kilométer) egyéniben összesen tíz világbajnoki érmet, közte három aranyat szerzett, Európa-bajnoki medálokból pedig 11 van neki, ezek közül hat az egyéni arany, három 5, s három 10 kilométeren.

A Holland Triatlon Szövetség ugyancsak antibiotikum szedését javasolja versenyzőinek, akiknek sportáguk úszásrészét szintén a Szajnában tervezik a házigazdák lebonyolítani. A triatlonosok válogatottjának edzője, Marcel Wood szerint a vízminőség mindig is gondot okozott az olimpiákon, de a bajt minden alkalommal elkerülték, így a szakember abban reménykedik, hogy a párizsi viadalok idején is kellően tiszta lesz a folyó vize.

Korábban Párizs polgármestere, előtte pedig a francia sportminiszter megmártózott a Szajnában, és rövid ideig úszkált is benne, bizonyítandó, hogy a folyó alkalmas az úszóversenyek megrendezésére. Ugyanakkor a szennyezettséget mérő vizsgálatok többnyire nyugtalanító végeredménnyel szolgáltak, így kérdés, hogy a Szajna mennyire lesz majd valóban tiszta, s az egészségre kevésbé ártalmas a nyílt víziek és a triatlonosok viadalai idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×