eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
A győztes olasz Pro Recco játékosai örülnek a kupával a győzelemnek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Novi Beograd - Pro Recco döntőmérkőzés utáni díjátadón Belgrádban 2023. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy olajmágnás családi viszonyai okozhatják a Pro Recco sztárcsapat kálváriáját

Anyagi okok miatt veszélybe került a magyar válogatott Zalánki Gergőt is foglalkoztató, 11-szeres BL-győztes Pro Recco csapatának indulása a férfi vízilabda Bajnokok Ligája következő idényében.

A Pro Recco olasz vízilabdasztárklub július 5-én jelentette be, hogy Gabriele Volpi főtámogató – egykor a Pro Reccóban vízilabdázó milliárdos – mintegy két évtized után befejezi a csapat szponzorálását. Maurizio Felugo klubelnök elsősorban helyi, liguriai vállalkozásokra számít a csapat további működtetésének finanszírozásához.

A Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke az InfoRádióban elmondta, hogy

az eddig fő támogató bevételei elsősorban afrikai, nigériai olajmezőkből származnak, és olyan mértékű pénzt tudott eddig belepumpálni a csapatba, hogy mindig garantált volt, hogy a Reccóban játszanak a világ legjobbjai.

Csurka Gergely anekdotákkal szemléltette, hogy Wolpi mit jelentett a csapatnak az évek folyamán: csak azért vásároltak össze sokkal több játékost, mint amennyivel az olasz bajnokságban játszhattak a létszámkorlátozás alapján, hogy náluk legyenek, ne másutt.

"Kásás Tamás is tudna mesélni, amikor úgy volt a Reccóban, hogy csak a Bajnokok Ligájában játszott egy szezonban, de azt mondták, hogy inkább ott legyen, minthogy mondjuk elmenjen a Savonába. Egy másik esetben egy BL-mérkőzést Barcelonában játszottak, de akkor éppen egy eseménysorozat miatt a csapattagoknak nem tudtak normális szállást olyan helyen, ahonnan az uszodát normálisan meg lehetett volna közelíteni. Akkor Volpi odaállt a jachtjával egy barcelonai kikötőbe és az egész csapat kényelmesen elfért rajta” – idézte fel.

Korábban a főtámogató egyszer egyébként már bejelentette a távozását – tette hozzá Csurka Gergely.

"2012-ben is volt már egy ilyen kanyar, hogy akkor ő kiszáll, a Recco nem fog indulni a BL-ben, egyébként abban az évben tényleg nem indult, de ez inkább arról szólt, hogy hátha megmozdulnak a környékbeli üzleti körök és egy kicsit segítik a csapat finanszírozását. Ahogy én tudom – legalábbis nekem Zalánki Gergő azt mondta – átalakult a helyzet, de nincs akkora baj, hogy a játékosokat szélnek eresztenék vagy fizetést kellene csökkenteni. Úgyhogy elképzelhető, hogy ez megint egy olyan kanyar, amely kicsit ösztökélő szándékú. De az is lehet, hogy akárcsak 2013-ban, most is a Recco nélkül indul majd el a Bajnokok Ligája” – latolgatta az esélyeket Csurka Gergely.

Szerinte ez utóbbi nagy kár lenne, mivel a csapat „egy eléggé komoly zsenigyülekezet”, nem lehet cél, hogy ennyi jó játékost szerződtetve csak az olasz bajnokságban induljanak.

Csurka Gergely arról is beszélt, hogy a főtámogató már elmúlt 80 éves, és egyes hírek szerint egy családon belüli pervesztés következtében nagyon sok pénzt bukott.

"Eurómilliókról, sőt, tízmilliókról, van szó állítólag feleséggel és gyerekkel szemben, és állítólag ezért akar kivonulni teljesen Olaszországból. Akár ennek is megihatja a levét a Pro Recco" - mutatott rá, hozzátéve, hogy Zalánki Gergőéktől legutóbb viszont úgy értesült, hogy akkora baj azért nincsen.

A Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke szerint az európai szövetség a legvégsőkig fog várni, hogy az egyébként főtáblás Pro Recco elindul-e vagy sem a Bajnokok Ligája sorozatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×