eur:
394.37
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Az olaszok elveszítették két védőjüket az Eb előtt

Luciano Spalletti, az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kényszerűségből változtatott kijelölt keretén. Néhány nap alatt két védőjét is elveszítette.

A múlt héten Francesco Acerbi dőlt ki, miután úgy döntött, orvosi tanácsra megműtteti krónikus lágyéksérülését. Az Internazionale veterán hátvédje négy mérkőzésen játszott az Eb-selejtezőkön.

A vasárnapi, a Serie A-t záró bajnoki mérkőzésen elülső keresztszalag-sérülést szenvedett Giorgio Scalvini, az Atalanta védője. Emiatt nemhogy az Eb-t kihagyni kényszerül, de kérdéses, hogy 2024 végéig visszatérhet-e.

Luciano Spalletti a történtek úgy döntött, hogy pótlólag behívja a keretbe Federico Gattit, a Juventus futballistáját (képünkön). A 25 éves védő, aki korábban háromszor, legutóbb novemberben, Észak-Macedónia ellen játszott a Squadra Azzurrában, hétfőn vonul be a covercianói edzőtáborba.

Részben a válogatottal kapcsolatos hír, hogy az első számúnak gondolt középcsatár, Federico Chiesa egyelőre nem hajlandó aláírni a Juventusnál a szerződéshosszabbítását, amelyben a korábbinál kevesebb fizetést kínál neki a klub.

Sajtópletykák szerint az ügy hátterében az áll, hogy Massimiliano Allegri ragaszkodott a csatárhoz, Thiago Motta azonban hajlandó lemondani róla. Chiesa iránt, állítólag, a Serie A-n belül az AS Roma érdeklődik.

Az olaszok kedd este a törökökkel játszanak Bolognában, majd vasárnap Empoliban, a bosnyákok ellen zárják a mérkőzéseket tekintve a felkészülést. Az Eb csoportszakaszában sorrendben az albánokkal, a spanyolokkal, majd a horvátokkal találkoznak.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×