eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Sofron István (j) gólját ünnepli Varga Balázzsal a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a Sparkasse Arenába 2024. április 30-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Százszázalékos a magyar válogatott

Újabb győzelem a magyar hokisoktól, most Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.

Don MacAdam szövetségi kapitány együttese a második percben hátrányba került, ám még az első harmadban fordított, pedig nem sikerült betalálnia egy ötperces emberelőny során. A második felvonásban 5 perc 48 másodperc alatt viszont négy gólt ütöttek a magyarok. A folytatásban Sofron István végleges kiállítást kapott térdelésért, a rivális pedig szépíteni tudott.

A sikerből tizenhárom mezőnyjátékos vette ki a részét ponttal - lőtt gólt vagy adott gólpasszt -, öten egy pontnál többel zártak. A kétgólos Erdély Csanád két büntetőt is kihagyott.

MacAdam szerint csapata remekül reagált a korán bekapott gólra, a játékosok a továbbiakban is tartották magukat az előzetesen megbeszéltekhez, majd a végén a biztos vezetés miatt a harmadik harmadban mindenki szinte egyenlő játékpercet kapott, így lehetett spórolni az energiával.

"Szinte végig energikusak voltunk. Hiába kerültünk hamar hátrányba, ez nem befolyásolta a játékunkat. Aztán a második harmadban is gyorsan ütöttünk több gólt, elhúztunk. A folytatás pedig egy igazi csata lett sok kiállítással. A végén mindenki játszhatott és pihenhetett is, mert a torna végén nem lesz mindegy, kinek mennyi energiája marad" - mondta a kanadai szakvezető.

Sofron István a 46. percben kapott végleges kiállítást térdelés miatt, de nem ment el átöltözni, hanem felszerelésben, a pálya egyik kijáratánál figyelte a hátralévő időt.

"Remélem, nem kapok eltiltást, egy véletlen ütközésnek éreztem, és bízom benne, hogy játszhatok szerdán, hiszen az ellenfélben sok barátom, klubtársam játszik. Mindig egy plusz érzelmi töltet, ha a székelyek találkoznak" - jegyezte meg a csíkszeredai születésű csatár, aki ráadásul a Csíkszereda erőssége is.

Sofron a 2015-ös, feljutással zárult krakkói divízió I/A vb első két meccsét kihagyta eltiltás miatt, akkor egy németországi büntetése "húzódott át" a tornára.

Erdély Csanád viccesen megjegyezte az újságíróknak, nem örül annak ha szóba hozzák, hogy két gólja ellenére két büntetőt is kihagyott.

"Emlékeim szerint nem volt olyan meccs, hogy két büntetőt is lőhettem, de vissza kell néznem. A két gólomnak viszont örülök, felemelő érzés, amikor a közönség örül a találatok után" - mondta a csapatkapitány. "Fontos volt, talán kulcsfontosságú is, hogy a gyorsan bekapott gól ellenére mi mehettünk előnnyel pihenőre az első harmad végén."

A két gólpasszos Szabó Bence szerint a csapat az elmúlt napokban olyan karaktert mutatott, ami bizakodásra adhat okot.

"Van egy célunk, így szeretnénk játszani. Azonban ami most történt, az a szerdai meccsen már nem számít. Most jön a pihenő, szerdán szokatlan időben kell játszanunk" - tette hozzá.

A 33 dél-koreai lövésből 31-et hárító Bálizs úgy gondolja, hogy a csapat nagyon jól reagált az ellenfél frusztráltságára.

"Hiába kerültünk gyorsan hátrányba, ők nem tudtak élni ezzel a lélektani előnnyel, így fordítottunk, és később gyorsan lőttünk nekik még négy gólt. Egyre frusztráltabbá váltak, mi viszont nem dőltünk hátra, próbáltunk jól zárni hátul és kevés lehetőséget adni nekik" - nyilatkozott a norvég élvonal legjobb kapusának választott Bálizs.

Varga Balázs, aki ezúttal egy gólpasszt jegyzett, kiemelte, hogy most sokkal jobbak voltak a dél-koreaiaknál.

"A hamar bekapott gól ellenére az első harmad is jól sikerült, a második pedig még jobban, ott sok gólt lőttünk. A folytatásban az eredmény tartása volt lényeg és az, hogy az első két sor ne játsszon olyan sokat, hanem mindenki legyen jégen és ne fáradjon el nagyon, hiszen szerdán az első meccset játsszuk" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×