eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dublin , Ireland - 11 September 2021; A Mayo supporter during the GAA Football All-Ireland Senior Championship Final match between Mayo and Tyrone at Croke Park in Dublin. (Photo By Piaras Ó Mídheach/Sportsfile via Getty Images)
Nyitókép: Piaras Ó Mídheach/Sportsfile via Getty Images

Párizs 2024: kiakasztotta a szülőket a szervezők döntése

A párizsi olimpia szervezői úgy döntöttek, hogy példátlan módon nem adnak kedvezményeket a gyerekek számára, így a legkisebbek részére is ki kell fizetni a teljes árú jegyeket.

Hatalmas felháborodást keltett a hír, hogy a párizsi olimpiára minden korosztály teljes árú jeggyel mehet csak be. Mindez azt jelenti, hogy a néhány hónapos kisbabáknak is ki kell fizetni az árat, még ha nem is foglalnak el egy helyet – írja az Inside the Games olimpiai híroldalra hivatkozva az Eurosport.

Több szülő arra panaszkodott, hogy – az akár két évvel ezelőtt megvett jegye óta – újabb taggal bővült család és az újszülöttet nem tudják vagy nem akarják otthon hagyni. A problémára megoldást jelentene, ha a még szoptatásra szoruló gyermeket be tudnák vinni az arénákba, lehetőleg ingyen.

A másik felmerülő probléma, hogy a régen megvett belépők óta már nem biztos, hogy maradt hely az új jövevényeknek. Ennek hiányában azonban nem mehet be senki se a játékokra – olvasható.

Egyes szülők a szervezőkhöz fordultak, ám nem várt választ kaptak: „Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy vegyék figyelembe: lehet, hogy az arénák hangulata és környezete nem tesz jót egy ilyen kiskorú jóléte számára. Nem ajánljuk, hogy elhozzák a négy éven aluli gyerekeiket az olimpiára” – fogalmaztak a szervezők az AFP-nek.

A londoni olimpián a kisebbekre a koruknak megfelelő összeget kértek el, tehát egy hét éves gyerekre például 7 fontot kellett fizetni. Azok, akik még nem tanultak meg járni, ingyen látogathatták a játékokat. A riói és tokiói olimpiára pedig kedvezményesen mehettek be a gyerekek, a tanulók és a mozgássérültek is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×