eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Montreal, 2024. március 20.Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei magyar kettős bemutatja rövidprogramját a párosok versenyében a montreali műkorcsolya-világbajnokságon 2024. március 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/C. J. Gunther

Műkorcsolya-vb: csak külföldön született versenyzőkből áll a magyar csapat

A Montrealban induló öt versenyző mindegyike Oroszországban vagy Ukrajnában született. A Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros már meg is kezdte a szereplését, a hatodik helyről várhatják a kűrt.

Szerdán megkezdődött a montreali műkorcsolya és jégtánc világbajnokság, melyen öt versenyző és három bíró képviseli Magyarországot. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hivatalos honlapján közzétett beharangozó szerint Vlasenko Aleksandr férfi egyéniben, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei kettős párosban, míg a Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics duó jégtáncban indul a kanadai eseményen. A névsorból kiderül, hogy

nem tagja a csapatnak Magyarországon született sportoló.

A Telex azt írja, a 2023-ban Japánban rendezett vb-n Láng Júlia személyében még volt legalább egy olyan versenyző, aki Magyarországon született, idén azonban már ő sem került be a keretbe. A Montrealban induló öt versenyző mindegyike Oroszországban vagy Ukrajnában született.

A 23 éves Szemko Danijil Leonyidovics Odesszában született, de már régóta Magyarországon él, beszél is magyarul. Őt azért honosították, hogy az azóta már visszavonult Marton Villővel versenyezhessen. Szemko mostani párja, Ignateva Mariia Jekatyerinburgban látta meg a napvilágot. A tavalyi Európa-bajnokságon a tizedik, míg az idei kontinensviadalon a 25. helyen végeztek.

A magyar szövetség nagy reményeket fűz a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros montreali szerepléséhez, mivel a januári, kaunasi Eb-n negyedikek lettek. A Moszkvában született, 19 éves Pavlova eredetileg Nagy Balázs párjaként érkezett hazánkba, ők azonban később nem együtt folytatták a versenyzést. Pavlova jelenlegi párja a szentpétervári Sviatchenko, aki 24 éves.

A montreali vb szerdai nyitónapján már jégre is lépett a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar kettős, és a 24 induló között

a hatodik helyről várják a kűrt.

A duó 2.5 ponttal megjavította egyéni legjobbját, melyet decemberben a Grand Prix döntőjében korcsolyázott.

A magyar csapat ötödik tagja, Vlasenko Aleksandr az egyetlen magyar férfi egyéni indulója volt a nemrég véget ért tajvani junior vb-nek, ahol a rövid program után a 24. helyet szerezte meg, így a kűrjét is bemutathatta. A szabadprogramjával javítani is tudott, végül a 21. pozícióban fejezte be a világbajnokságot.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×