eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 25: Raheem Sterling of Chelsea sscores a goal to make it 1-0 but it is ruled out for offside during the Carabao Cup Final match between Chelsea and Liverpool at Wembley Stadium on February 25, 2024 in London, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Szoboszlai Dominik Ligakupa-győztes, megnyerte a Pool a döntőt

A Liverpool 120 perces csatában, Virgil van Dijk a 119. percben fejelt góljával 1-0-ra megverte a Chelsea-t, s ezzel a Ligakupa győztese lett a Wembley-ben. Szoboszlai Dominik – egyike a csapat kilenc hiányzójának – a tribünről nézte első angliai trófeagyőzelmének sikerét.

A londoni Wembley Stadionban rendezett fináléban a rendes játékidőben mindkét együttesnek volt egy-egy VAR-vizsgálat után les miatt elvett gólja, valamint egy kapufája is, a 118. percben azonban Virgil van Dijk fejese eldöntötte az összecsapást. Éppen a holland középhátvéd találatát vették el a hatvanadik percben.

A magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya combsérülése miatt nem állhatott az idény végén távozó Jürgen Klopp vezetőedző rendelkezésére, ugyanakkor ő is Ligakupa-győztesnek mondhatja magát. A sorozat harmadik fordulójában a Leicester City, majd a negyeddöntőben a West Ham United ellen is gólt szerzett.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt alább visszaolvashatják:

Mauricio Pochettino, a Chelsea menedzsere ugyanazt a kezdő tizenegyet választotta, amelyik döntetlent játszott legutóbb a Manchester City ellen: Petrovics – Gusto, Colwill, Disasi, Chilwell – Caicedo, Fernandez, Palmer, Gallagher – Sterling, Jackson.

A Liverpoolból hat, de lehet, hogy hét olyan játékos is hiányzik, aki egyébként minden bizonnyal kezdene, Alisson, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Curtis Jones, Joel Matip, Mohamed Szalah, Darwin Nunez és Szoboszlai Dominik. A kezdő: Kelleher – Bradley, Konate, Van Dijk, Robertson – Elliott, Endo, Gravenberch, Mac Allister – Gakpo, Luis Diaz. Adrián, Joe Gomez és Cimikasz mellett csupa ifjú a kispadon: Clark, McConnell, Koumas, Danns, Quansah és Nyoni.

A kilencvenes évek kiváló csatára, Alan Shearer szerint sok jó játékos hiányzik, de leginkább Alisson Becker, a kapus hiányzik majd, Kelleher nem ugyanaz a nívó. Shearer szerint Alisson a Premier League egyik, ha nem éppen „a” legjobb kapusa.

Az első tíz perc némi Liverpool-fölénnyel telt el, de a beívelések nem hoztak helyzetet.

A 13. percben Disasi elcsúszott, Luis Díaz 15 méterről lőtt, a jobb alsó sarkot célba véve. Petrovics jól leért a labdára, védeni tudott.

Shearernek nem volt igaza? A Chelsea ritka végigvitt támadásainak egyikénél a labda az öt és felesnél tisztán érkező Palmer elé került. Kapura tett labdája útjába nagy bravúrral vetődött bele Kelleher.

Nem elég, hogy ennyi sérültje van a Liverpoolnak, Gravenberch is megsérült, hordágyon kellett levinni. Joe Gomez váltotta.

A 33. percben a Liverpool kapujába került a labda. Jackson és Konaté szinte egyvonalból kezdett sprintelni, a csatár középre adta a labdát, Raheem Sterling pedig berúgta a hálóba. A VAR szerint Jackson lesről indult, maradt a 0-0. Ettől függetlenül tény: a Kékek igyekeznek kihasználni, hogy nagyon bátran mennek fel a liverpooli szélsőhátvédek. A Chelsea veszélyesebb a kapura.

A 39. percben Gakpo hét méterről, középről fejelt, a labda a bal kapufáról pattant ki. Petrovics meg sem tudott mozdulni.

Bradley előtt adódott helyzet, Colwill bele tudott vetődni a labda útjába. A félidő vége a Liverpoolé volt.

Szünet.

Luis Diaz akciója jelentette az első lehetőséget, szöglet lett belőle. A másik oldalon Enzo Fernandez sarkalni próbált a Vörösök ötösén, jobban járt volna vele, ha hátrafelé passzol.

A 62. percben Virgil van Dijk a hálóba fejelte a labdát, egy bal oldali szabadrúfás után. A tábor ünnepelt, a játékos az égbe ugrott – a VAR pedig les miatt elvette a gólt, maradt a 0-0.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 25:  Virgil Van Dijk of Liverpool scores a goal to make it 1-0 but VAR rules it offside during the Carabao Cup Final match between Chelsea and Liverpool at Wembley Stadium on February 25, 2024 in London, England. (Photo by Robin Jones/Getty Images)
Virgil van Dijk meg nem adott gólja. (Fotó: Robin Jones/Getty Images)

Raheem Sterling helyére Christopher Nkunku állt.

Luis Diaz nagyszerű szólója után Cody Gakpo a kapu fölé lőtt. A 70. percben járunk.

Öt perccel később Palmer előkészítése után Gallagher kapura pörgette a labdát, a kapufáról pattant ki.

A 85. percben Palmer újabb remek előkészítése után Gallagher ziccerbe került. Kelleher jól jött ki, de ezt a középpályás rontotta el.

Klopp – Cimikasz mellett – két tizenéves küldött be, Robertson, MacAllister és Gakpo helyére. Danns és McConnell is a pályán.

Kelleher két újabb nagy védése, Palmer és Gusto kísérlete után.

Letelt a 90 (+ 2x6…) perc, következik 2x15. Vagy még annál is több.

Danns fejese után Petrovics kipiszkálta a labdát a léc alól.

Luis Diaz mesteri labdája után Harveay Elliott ballal, helyzetből, rosszul lőtt.

Mögöttünk a hosszabbítás első fele. Még mindig 0-0. A Liverpoolban a Kelleher – Gomez, Konaté, Van Dijk, Cimikasz védelem előtt Elliott, Endo, McConnell, Clark, Danns és Luis Diaz játszik. A Chelsea-nél Nkunku és Mudrik játszik elől, ketten együtt 130 millió euróba kerültek.

Konaté is lement, Quansah a pályán, tovább fiatalodott a Pool.

Egy-egy lövés mindkét oldalon, nem változott semmi.

Elliott fejesénél talpra szökkentek a liverpooli szurkolók, de Petrovics kétszer is bátran védett, másodjára a gólvonalon.

Ez már bent van! Cimikasz szöglete után Virgil van Dijk Mudrikot megelőzve a hosszú sarokba csúsztatta a labdát, 1-0.

A Liverpool megnyerte a trófeát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×