eur:
391.09
usd:
366.14
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Dejan Stankovic, a magyar csapat szerb vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fradi: a veretlenség megtartása jó kiindulópont lenne a visszavágóra

Nagy lépést tehetne a Ferencváros a labdarúgó Európai Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutás felé, ha megőrizné veretlenségét a sorozatban. A zöld-fehérek 18.45-től a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban az Olympiakosszal játszanak.

A Fradi szerdán utazott el a mérkőzés helyszínére, este már edzett is a találkozó helyszínén. Dejan Sztankovics két olyan játékost nevezett a tavaszi folytatásra, aki a januári átigazolási időszakban érkezett a klubhoz: Habib Maigát és Kenan Kodrót.

A zöld-fehérek jó formában vannak, mind a három tavaszi meccsüket megnyerték az OTP Bank Ligában, győztek a Kisvárda, az MTK és a Debrecen ellen is. Különösen a sérülése után kiemelkedően gólerős formában játszó Varga Barnabás tűnt ki eredményességével, Kisvárdán még csak tizenegy percet játszott, a következő két meccsen már 157-et, s öt gólt szerzett.

„Nehéz úgy felkészülni, hogy az ellenfél nemrégiben edzőt váltott, de Mendilibar csak papíron új, ő már edző volt, amikor én az első felnőtt meccsemet játszottam - mondta Dejan Sztankovics, a magyar bajnok szerb vezetőedzője a mérkőzés előtti este tartott pireuszi sajtótájékoztatóján, a fradi.hu beszámolója szerint. - Elsősorban a játékosaikra készültünk, hiszen a felállást nem ismerjük. Rendkívül erős, gyors csapatról van szó, de készen állunk. Koncentráltan és rendezetten kell játszanunk, akkor nem lehet probléma. Az ellenfél két és fél hónapig szurkolók nélkül játszott, nyilván nagyon várják a holnap estét, de minket is motivál a várható atmoszféra. Tiszteljük az ellenfelet, de tudjuk, hogy képesek vagyunk a sikerre.

Az edző érintette, de érdemes bővebben kitérni rá: az elmúlt két hónapban a görög élvonal mérkőzéseit zárt kapuk mögött rendezték, miután decemberben egy rendőrtiszt súlyosan megsérült egy szurkolói támadásban, egy röplabda-mérkőzésen, Athénban. A kormány által elrendelt büntetés február 12-én járt le, azóta a mai lesz az Olympiakosz első mérkőzése. Arra lehet számítani, hogy a szurkolók vehemensen bíztatják majd csapatukat.

Az Olympiakosz az elmúlt öt hétben öt bajnokit játszott, négyet megnyert, csak a Panathinaikosz elleni „örökrangadót” veszítette el 2-0-ra. Szombaton a krétai OFI ellen 4-0-ra nyert, a kezdőcsapatában csak három görög kezdett, de három portugál.

A Sevilla korábbi edzője (éppen Budapesten nyerte meg 2022-ben csapatával az Európa-ligát…), Mendilibar vette át a csapat vezetését vasárnap. Úgy gondolja, néhány nap alatt még inkább sikerült felráznia a csapatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×