eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
ROME, ITALY - FEBRUARY 14: Ciro Immobile of SS Lazio scores his teams first goal from the penalty-spot during the UEFA Champions League 2023/24 round of 16 first leg match between SS Lazio and FC Bayern MĂźnchen at Stadio Olimpico on February 14, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)
Nyitókép: Paolo Bruno/Getty Images

Újabb nagy pofont kapott a Bayern München

Egygólos vereséget szenvedett Rómában, a Lazio ellen a Bayern München a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Újabb pofont kapott a bajor csapat a szombati bajnoki vereség után. A nap másik mérkőzésén a PSG Párizsban 2-0-ra verte a Real Sociedadot.

A mérkőzéseket élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

Rómában sokat birtokolta a labdát a müncheni csapat - melynek másodedzője Lőw Zsolt -, a játék többnyire a hazaiak térfelén zajlott, mégis utóbbiak szereztek vezetést a 69. percben. Egy ellentámadásnál Immobile cselezgetett a 16-oson belül, majd Isaksenhez passzolt, aki kapura lőtt, de közben Upamecano beletalpalt a bokájába. A játékvezető kiállította a védőt, egyben büntetőt ítélt a Laziónak. Immobile állt a labda mögé és a bal alsó sarokba passzolt. Emberhátrányban is próbált támadni a bajor együttes, de az egész este során pontatlan volt, hiába kísérletezett gólszerzéssel, nem nagyon találta el a kaput. A hazaiak nagy lelkesedéssel és nagyon szervezetten játszottak.

Párizsban az első félidőben kevés esemény volt, a másodikban azonban feljavult a PSG játéka. A párizsi csapat számára megnyugtató előnyt harcolt ki a visszavágóra, előbb Mbappé lőtt a bal felső sarokba Marquinhos passza után, majd Barcola futott el a bal oldalon és befelé húzva a kapus lábai között lőtte el a labdát. A spanyol csapat az első félidőben jól tartotta magát, de az egész mérkőzésen veszélytelen volt a hazaiak kapujára.

Az élő közvetítés

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 0-0: Nincs meglepetés a párizsiak összeállításában, Mbappé játszik, Kolo Muani és Marco Asensio a cserék között üldögél. Apropó, Mbappé! Kylian Mbappé, így pontos, mert az öccsét, Ethant is benevezte a PSG a meccskeretbe.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: Thomas Müller is kezd a bajoroknál, Mathijs de Ligt nem, miután a dél-koreai Kim visszatért az Ázsia-kupáról.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: Érdekes, hogy a Bayern nincs formában, de a fogadóirodák szerint nemhogy a párharcnak, de a ma esti mérkőzésnek is biztos favoritja. Meglátjuk…

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: CHELSEA! Ja, az angol klub nem érdekelt a mai találkozón. Viszont Mind a két edző dolgozott a londoni Kékeknél. Maurizio Sarri 2018–2019-ben 337 napon keresztül, Thomas Tuchel 2021–2022-ben 589 napon keresztül dirigálta a Chelsea-t. Sarri Európa-ligát, Tuchel BL-t (is) nyert.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: A második percben maradt ki az első Bayern-helyzet, Joshua Kimmich lőtt a tizenhatos vonaláról a bal kapufa mellé.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 0-0: Meglepetésre a Parc des Princes-ben a baszkok előtt adódott az első helyzet, André Silva a kapu mellé lőtt.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: Szép akció után Harry Kane hat méterről a kapu fölé lőtt.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 0-0: Alejandro Remiro, a Real Sociedad kapusa megnyerte az első párharcot Kylian Mbappé ellen. Szép védés volt, noha Mbappé nehéz szögből lőtt.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: Lazio-helyzet: Luis Alberto 18 méterről alig vétette el a bal felső sarkot.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 0-0: Fél óra eltelt a mérkőzésből, nagyon jól védekezik a Real Sociedad.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 0-0: Mbappé helyzetével ért véget a félidő.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 0-0: A második félidő harmadik percében Upamecano hibája után Luis Alberto labdájából Isaksen helyzetbe került. Már csak Neuerrel állt szemben, de a kapus hárított.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 0-0: Bradley Barcola vitt egy kis élénkséget a játékba, de Remiro védett.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 1-0: Mégsem zárjuk gól nélkül a napot. Vezet a PSG, „természetesen” Kylian Mbappé préselte a labdát a kapuba.

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 1-0: Upamecano kevéssé pallérozott belépője után tizenegyeshez jutott a Lazio, a francia védő pedig azonnali piros lapot. Ciro Immobile berúgta a büntetőt.

PARIS SAINT-GERMAIN–REAL SOCIEDAD 2-0: Ha egy üzlet beindul… Az idény párizsi felfedezettje, Bradley Barcola növelte az előnyt. A bal szélről indult, hosszan megrúgta a labdát, de villámgyorsan utolérte, s elpasszolta a kapus mellett a sarokba. A francia sajtó a napokban azt találgatta, hogy bekerül-e tavasszal Barcola a válogatottba. Nem lenne meglepő…

LAZIO–BAYERN MÜNCHEN 1-0: Tíz emberrel is támad a Bayern, de egyáltalán nem veszélyes a kapura. Eddig 16 lövése volt, de egyik sem találta el a kaput.

  • Végeredmény: Lazio–Bayern 1-0
  • Végeredmény: PSG–Real Sociedad 2-0

A visszavágókat március 5-én rendezik Münchenben és San Sebastiánban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×