eur:
390.51
usd:
364.24
bux:
68380.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Abu-Dzabi, 2023. november 23.Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője az abu-dzabi Yas Marina versenypályán 2023. november 23-án, három nappal a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Abu-dzabi Nagydíja előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Milyen visszavonulás? Inkább irány a Ferrari! – Lewis Hamilton bombát robbanthat

A 39 esztendős, hétszeres világbajnok brit pilóta tizenkét év után hagyhatja el a Mercedest.

Bár Lewis Hamilton szerződése csak 2025 végén jár le a Mercedesnél, az utóbbi időben egyre több találgatás lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy nem tölti ki a kontraktusát, hanem már a 2024-es szezon után visszavonul vagy esetleg egy másik istállóhoz igazol. A 39 esztendős, hétszeres világbajnok pilóta egy régebbi nyilatkozatában arra tett utalást, nem igazán tudja elképzelni, hogy 40 évesen is versenyezzen a Forma-1-ben.

A brit versenyző a vártnál korábbi visszavonulásával kapcsolatban nemrég újra nyilatkozott a formule1.nl holland szakportálnak, és elmondta: „ez a forgatókönyv még mindig lehetséges”.

A Sportal azt írja, Lewis Hamilton és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff között van egy szóbeli megállapodás, amely szerint a pilótának nincs megkötve a keze,

akár a 2025-ig szóló szerződését is felrúghatja, bármikor befejezheti F1-es pályafutását, ha már nem érez magában kellő motivációt.

Jelenleg csak Lewis Hamilton és Michael Schumacher mondhatja el magáról, hogy hétszer nyert világbajnoki címet a Forma-1-ben, a britnek pedig talán az az egyetlen komoly célja van még a sorozatban, hogy egyedüli csúcstartó legyen. Nagy kérdés, hogy képes lesz-e megszakítani Max Verstappen három éve tartó egyeduralkodását?

„Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú idő után is ugyanúgy fogom szeretni ezt a sportot.

Ez egy szeretet-gyűlölet kapcsolat, néha jobban szereted, néha kevésbé.

Azt hiszem, mindenkinél eljön egy pont, amikor elege lesz az egészből, de a szeretet akkor is ott marad. Most még élvezem, amit csinálok, de megtanultam, az életben soha nem szabad azt mondani, hogy soha” – fogalmazott sejtelmesen a jövőjével kapcsolatban a holland portálnak.

Maranello hozhatja el számára a sokadvirágzást?

Olasz és brit sajtóértesülések szerint viszont nem gondolkodik a visszavonuláson Hamilton, csak környezetváltozásra vágyik, valamint új ingerekre van szüksége, melyeket egy másik csapatnál kaphat meg igazán, ezért tizenkét év után távozhat a Mercedestől. Legfőbb kérője állítólag a Ferrari, amely Carlos Sainz helyére szerződtetné a britet, aki 2025-től szerepelhet a maranellói istálló színeiben – írja az f1vilag.hu.

A szaksajtó szerint napokon belül hivatalosan is bejelentik az álomigazolást, mivel a hétszeres világbajnok szóban már elfogadta az ajánlatot,

miután többször is egyeztetett a Ferrari ügyvezető elnökével, John Elkann-nal. Csütörtökön déli 12 óra előtt nem sokkal a Sky Sports már kész tényként közölte az X-en, hogy Hamilton 2025-ben csatlakozik a Ferrarihoz.

A 39 éves versenyző tavaly augusztusban hosszabbította meg két évvel a szerződését a Mercedesszel, de a megállapodás kilépési záradékot is tartalmaz, ami lehetővé teszi a számára, hogy akár már az idei szezon végén elhagyhassa a csapatot.

Ha tényleg megtörténik a hivatalos bejelentés, a Ferrari a Charles Leclerc, Lewis Hamilton pilótapárossal vághat neki a 2025-ös idénynek, Carlos Sainz pedig egyes értesülések szerint az Audihoz kerülhet, de vele kapcsolatban szóba került még az Aston Martin és az Alpine érdeklődése is.

Lewis Hamilton 2021-ben a második, egy évvel később a hatodik, tavaly pedig a harmadik helyen zárta a Forma-1-es vb-pontversenyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×