eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 23: Dominik Szoboszlai of Liverpool gestures during the Premier League match between Liverpool FC and Arsenal FC at Anfield on December 23, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Megszólalt Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik sérüléséről

A Liverpool 4-2-re nyert a Newcastle ellen a Premier League-ben.

Mint arról az Infostart is beszámolt, egy 11-es kihagyása sem akadályozta meg a Liverpoolt abban, hogy legyőzze a Newcastle-t január 1-jén. Jürgen Klopp a 64. percben hármas cserével alakította át csapatát: lehozta Szoboszlai Dominikot, illetve Núnezt és Luis Diazt. A csapat fel is pörgött, viszonylag gyorsan két gólt rúgott a Liverpool. A végeredmény 4-2 lett.

A mérkőzés után Jürgen Klopp megerősítette: Szoboszlai lecserélésében egy sérülés is szerepet játszott (aki látta a meccset, emlékezhet, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a combját fogva, fájdalmas arccal hagyta el a pályát).

"A combizmával van probléma, remélem, nem túl súlyos.

Mások is bajlódnak vele, de egyszerűen nincs alternatívánk ebben a nagy hajtásban, ha meccseket akarunk nyerni" - nyilatkozta az edző a Sportal tudósítása szerint.

Arról is beszélt, hogy tervben volt Szoboszlai lecserélése, de a Liverpool vezetőedzője szerint egy percet késtek vele: a cserét megelőző szituációban sérült meg a magyar játékos combhajlító izma.

A portál azt is megírta, hogy a hazaiak menedzsere a mérkőzés hevében elvesztette, majd szerencsére megtalálta a gyepre esett jegygyűrűjét. Mint mondta, talán fogyott most egy-két kilót és túl intenzíven hadonászott a kezével, azért csusszanhatott le a kezéről a gyűrű. (Ez nem először történt vele, és egyszer hivatásos búvárt kellett fogadnia, hogy visszaszerezhesse a tengerben elveszített ékszert.)

Az Index idézte a Liverpool.com oldalt, amely arról ír, hogy a Szoboszlait kezdetben kísérő "hype" kissé alábbhagyott, mivel az utóbbi hetekben gondjai akadnak, amikor nála van a labda, ugyanakkor a labda nélküli munkája makulátlan. "Jürgen Klopp még akkor sem kreálhatott volna magának a filozófiájához jobban illő játékost, ha afféle Frankenstein módjára a laboratóriumában alkotja meg az ideális Klopp-klónt. Szoboszlai presszingje nemcsak intenzív, hanem okos is, amíg a pályán van, szakadatlanul zargatja az ellenfelet, saját térfelükhöz szögezi a szembenálló játékosokat, és rengeteg eladott labdát kényszerít ki belőlük a saját térfelükön" - írta a portál.

Mostani győzelmével egyébként a Liverpool őrzi helyét az angol bajnokság élén: 20 forduló után 2 pont az előnye a második Aston Villa előtt.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×