eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Mohamed Salah, a Liverpool kétszeres gólszerzője a második gólját ünnepli az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott FC Liverpool-Everton mérkőzésen Liverpoolban 2023. október 21-én. A Liverpool 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Győzelemmel kezdte az évet Szoboszlai Dominik és a Liverpool

Győzelemmel kezdte a Liverpool FC a 2024-es esztendőt, miután megnyerte a 20. forduló hétfői záró mérkőzését. Ezzel megerősítette első helyét a Premier League tabelláján. Szoboszlai Dominik 64. percet játszott.

Egyik csapat sem várta kedvező előjelekkel a mérkőzést. A Newcastle kilenc állandó játékosát nélkülözte, a Liverpool az elmúlt esztendőkben nem tudta megnyerni az év első bajnokiját. Az első félidő nem hozott gólt. A Liverpool állt közelebb hozzá, de a 22. percben Mohamed Szalah kihagyott egy büntetőt.

A második félidő elején Szalah javított, Darwin Núnez előkészítése után könnyű gólt rúgott. Ez volt az egyiptomi csatár 150. bajnoki gólja a Liverpool mezében. A Newcastle az 54. percben egyenlített, a svéd Isak révén.

Jürgen Klopp a 64. percben hármas cserére szánta rá magát, Szoboszlai Dominikot és két csatárát, Núnezt és Luis Diazt hívta le. Jó döntés volt, Gravenbech, Jota és Gakpo állt be. Curtis Jones szerezte meg aztán újra a vezetést, majd Gakpo 3-1-re alakította az állást. A Newcastle még egyszer szépített Botman révén, de az utolsó szó a Vörösöké volt: Diogo Jota büntetőt harcolt ki, Szalah pedig – első félidei hibája ellenére – vállalta, s jól tette. Simán berúgta.

A Premier League tabelláját 20 forduló után a Liverpoolnak 45, az Aston Villának 42, a Manchester Citynek és az Arsenalnak 40, a Tottenhamnek 39 pontja van. A City eggyel kevesebb mérkőzést játszott a többieknél.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×