eur:
390.72
usd:
366.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Marco Rossi, a győztes magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Milliárdokat keresett a labdarúgó-válogatott – itt vannak a részletek

Az európai szövetség hetvenmillió euróval emelte a kontinenstorna összpénzdíját, és ebből most egy szép szeletet vitt el a magyar csapat.

A Montenegró elleni budapesti győzelemmel biztosan lett csoportelső a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A sikerrel nemcsak a jövő évi németországi torna részvételi jogát nyerte el a nemzeti együttes, hanem jelentős összeget is keresett. Az Európai Labdarúgó-szövetség minden, a selejtezőből továbbjutó csapatnak 9,5 millió eurót, napi árfolyamon több mint 3,5 milliárd forintot fizet – írja a sportal.hu.

Az UEFA 301-ről 371 millió euróra emelte a 2024-es Európa-bajnokság díjalapját, de ez csak az alap, utána a tornán lehet igazán sok pénzt keresni.

A csoportkörben a döntetlenért 750 ezer euró, a győzelemért 1,5 millió jár. A nyolcaddöntőért további kétmilliót, a negyeddöntőért 3,25 milliót, az elődöntőért ötmilliót, a döntőért hétmilliót, az aranyérem megszerzéséért tízmilliót fizetnek.

A végső győztes akár 34 millió euróval is gazdagodhat a nyáron.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×