eur:
389.83
usd:
362.86
bux:
68067.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Budapest, 2023. szeptember 20.Dejan Stankovic, a Ferencváros új, szerb vezetőedzője a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2023. szeptember 20-án. A magyar bajnok másnap a szerb Cukaricki együttesét fogadja a Konferencia-liga csoportmérkőzésén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Dejan Stankovic: Mindig győzelemre játszunk, ez persze rizikóval is jár

A Ferencváros vezetőedzője elmondta: kinevezése óta igyekezett szakmailag és emberileg is megismerni játékosait, akikkel eddig nagyon elégedett. A szerb szakember nehéz mérkőzésre számít a Cukaricki ellen a Konferencia-liga főtáblájának első fordulójában, de bízik a győzelemben.

Dejan Stankovic, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője közölte: nagyon elégedett játékosai teljesítményével a kinevezése óta eltelt két hétben, ennek megfelelően győzelmet vár csütörtökön a szerb Cukaricki ellen a Konferencia-liga csoportkörének nyitányán.

„Sajnálom, hogy válogatott kötelezettségek miatt több játékossal kevesebb időt tudtam eltölteni, néhány futballista, így Tokmac Nguen és Adama Traore pedig sérüléssel bajlódik. Az eltelt időben ennek ellenére igyekeztem nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megismerni a keret tagjait.

Elégedett vagyok az elvégzett munkával, mert látom az akaratot a fejlődésre csapat- és egyéni szinten is. Mindenki kiválóan dolgozott”

– fogalmazott a szakember.

Dejan Stankovic azt mondta, nincs szükség sok változtatásra az együttesnél, inkább támogatni szeretné a játékosokat a fejlődésben. Megjegyezte: minden edzőnek megvan a saját elképzelése, ezt viszont lassan, kis lépésekben akarja végrehajtani, nem szeretne mindent azonnal lecserélni vagy megváltoztatni.

A szerb tréner a csütörtöki ellenfélre rátérve elárulta: megnézte a Crvena zvezda elleni meccsüket, amelyen szerinte a Cukaricki a bátor játékának köszönhette a 2–1-es sikerét. Mint fogalmazott, a szerb bronzérmes klub keretében a fiatal és tapasztalt futballisták jó egyveleget alkotnak.

„Mindig győzelemre játszunk, ez persze rizikóval is jár, de ez vállalt kockázat”

– jelölte ki a Ferencváros célját Dejan Stankovic, aki szerint nehéz csoportban szerepel az FTC. Hozzátette, a Cukaricki mellett a Fiorentinát is jól ismeri, ugyanis az előző idényben még a Sampdoriát irányította.

„Nem vagyok hülye, tudom, milyen nehéz körülmények között nevezett ki engem Kubatov Gábor klubelnök, ezt külön köszönöm neki. Azt szeretném, hogy a csapat legalább olyan szintet képviseljen, mint az elnök” – mondta a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Stankovic arra utalva, hogy elődje, Máté Csaba tízből kilenc meccset megnyert a csapattal.

A sajtótájékoztatón Muhamed Besic is megszólalt, aki az ellenfél kapcsán kiemelte, hogy jól ismeri honfitársát, a bosnyák Ognjen Vranjest, illetve arról is beszélt, hogy a Cukarickinek sok fiatal labdarúgója van, akik szerinte biztosan nem félnek egyetlen riválistól sem.

„Nem szeretném összehasonlítani az edzőket. Dejan Stankovicot mindenki ismeri, nagy energiát és erőt hozott a csapathoz. Próbálunk úgy játszani, ahogy ő kéri, megvan a maga elképzelése a futballról, de erről egyelőre nem akarok beszélni” – mondta a védekező középpályás az edzőváltásról.

Besic kiemelte, nagyon jó érzés volt visszatérni a pályára hét hónap és egy nap után, kiváltképpen, hogy sikerült betalálnia a Nagyecsed elleni kupameccsen.

„Nem ez volt az első nagy sérülésem, így jobban tudtam kezelni ezt a helyzetet. A hitem is segített ebben a nehéz időszakban” – közölte az Everton korábbi labdarúgója, aki szerint erős csoportba került a Ferencváros, de tavaly még erősebből jutott tovább elsőként az Európa-ligában. „Minden rajtunk múlik, ha mi jól játszunk, akkor minden rendben lesz” – zárta gondolatait.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×